Χόρεψαν οι Επτανήσιοι

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Χόρεψαν οι  Επτανήσιοι

Τό’ριξαν έξω οι Επτανήσιοι το μεσημέρι της Κυριακής 5 Φεβρουαρίου στο γλέντι που διοργάνωσε ο Σύλλογός τους για να ξεχάσουν για λίγο την οικονομική κρίση, το εθνικό χρέος, την τρόικα και τη γενικότερη μιζέρια που μας περιβάλλει όλους.
Έτσι, οι Γαλατσιώτες Επτανήσιοι έστησαν ένα καθωσπρέπει ξεφάντωμα, δίνοντας στον ετήσιο χορό τους ένα διαφορετικό «χρώμα» με το ανεξάντλητο κέφι τους και το ξεχωριστό μπρίο τους! Το καλό φαγητό, το άφθονο κρασί, η καλή μουσική και η παρεΐστικη ατμόσφαιρα ήταν τα απαραίτητα συστατικά για ένα γλέντι μέχρι αργά το απόγευμα.
Φέτος, ο Σύλλογος Επτανησίων έδειξε και το κοινωνικό του πρόσωπο καθώς, όπως πολύ χαρακτηριστικά είπε ο πρόεδρός του κ. Γιάννης Ζαβιτσάνος, «οι πολιτιστικοί φορείς δεν είναι μόνο για χορούς και πανηγύρια αλλά και για προσφορά στον πολιτισμό και την κοινωνία γενικότερα.» Και συνέχισε: «Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. για πρώτη χρονιά δεν υπήρξε λαχειοφόρος αγορά. Όχι γιατί δεν είχαμε την οικονομική ανάγκη. Κάθε άλλο. Αλλά η δράση και συμβολή του Συλλόγου μας τούτες τις ημέρες, στην χειμαζόμενη κοινωνία μας, την θεωρήσαμε αναγκαία.
»Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την οικονομική συμβολή των παρισταμένων για την στήριξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Εμείς, σαν πολιτιστικός φορέας, λέμε όχι στα κοινωνικά παντοπωλεία. Λέμε ναι στην εργασία και την κοινωνική ευημερία. Έτσι όμως όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, οφείλουμε να σταθούμε αρωγοί στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας.»
Πράγματι, το κάλεσμά τους οι παριστάμενοι Επτανήσιοι και φίλοι μας το υποδέχθηκαν με ένα ζεστό χειροκρότημα και ανταποκρίθηκαν. Εισπράχθηκε ένα ικανοποιητικό χρηματικό ποσό, το οποίο τις επόμενες ημέρες σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου θα διατεθεί για το κοινωνικό παντοπωλείο.
Τον ετήσιο χορό των Επτανησίων τίμησαν με την παρουσία τους δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών φορέων και πολλοί φίλοι του Συλλόγου.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες και τις εκδηλώσεις των Επτανησίων, μπορείτε να βρείτε στο www.eptanision-galatsiou.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή