Μήπως είστε έτοιμοι να μείνετε μαζί;

Καταρχάς, δεν υπάρχει σωστή απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Κάθε άνθρωπος έχει τους δικούς του χρόνους, οπότε είναι καλό να μην ακούσεις τόσο τις γνώμες των άλλων και να κάνεις focus σε αυτό που σου λέει το ένστικτό σου. Εμείς απλά σε διευκολύνουμε με το να σου δείξουμε ποια είναι τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια που σε ‘ενημερώνουν’ για το ότι είσαι πιο κοντά από ποτέ στο να κάνεις το επόμενο βήμα.

Νιώθεις άγχος. Αυτό είναι καλό γιατί δείχνει ότι αντιλαμβάνεσαι τη σημασία και το πόσο μεγάλη είναι αυτή η αλλαγή για ένα ζευγάρι. Επιπλέον, μιλάμε για αλλαγή στη δική σου καθημερινότητα, που όπως είναι φυσικό, θα σε ξεβολέψει για ένα διάστημα.

Δεν νιώθεις την πίεση… των γύρω σου. Όταν η απόφαση είναι ξεκάθαρα δική σου και δεν υπάρχει κάποιος στον περίγυρό σου, όπως η μαμά σου, που σε πιέζει να το κάνεις ώστε να παντρευτείς και να κάνεις παιδιά, τότε σημαίνει ότι το κάνεις για τους σωστούς λόγους.

Διστάζεις να αφήσεις την τέλεια ζωή σου. Εντάξει, ίσως το τέλεια είναι μία υπερβολή, αλλά αν περνάς καλά ήδη με τις φίλες, τις παρέες και το σκύλο σου και διστάζεις να το αλλάξεις, τότε σημαίνει ότι ο σύντροφός σου δεν είναι το κέντρο του κόσμου αλλά λειτουργεί ως το κερασάκι στην τούρτα.

Δεν το βλέπεις σαν υποκατάστατο του γάμου. Ούτε το κάνεις χαριστικά στο σύντροφό σου επειδή δεν θέλεις να δεσμευτείς για κάτι περισσότερο. Αν δεν μπορείς να δεις σοβαρά το σύντροφό σου, καλύτερα να συνεχίζεις απλώς να βγαίνεις μαζί του.

Τσακώνεστε αλλά τα βρίσκετε. Ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία μίας σχέσης είναι να μπορεί το ζευγάρι να συγκρούεται χωρίς να οδηγείται σε χωρισμό. Αν μετά τα ξαναβρίσκετε σημαίνει ότι θα επιβιώσετε πιο εύκολα σε μία συγκατοίκηση.

Έχετε περάσει το τεστ του ταξιδιού. Οι διακοπές είναι μία μίνι συγκατοίκηση και μόνο έτσι μαθαίνεις τις μικρές συνήθειες και τις παραξενιές του άλλου. Αν το τεστ έχει στεφθεί με επιτυχία, τότε είστε έτοιμοι.

Περνάτε αρκετές μέρες και νύχτες τη βδομάδα μαζί. Αν δεν έχετε περάσει ακόμα αυτήν τη δοκιμαστική περίοδο, είναι σημαντικό να το κάνετε αν η μετακόμιση είναι στα άμεσα σχέδια.

Ο ‘μήνας του μέλιτος’ έχει τελειώσει. Όσο και αν δεν σου αρέσει αυτή η ιδέα, το πάθος δεν κρατά πολύ και δεν είναι πολύ σοφό να μείνετε μαζί όσο είσαι ακόμα ‘στα κόκκινα’ και οι αποφάσεις είναι πιο παρορμητικές.

ΠΗΓΗ: www.vita.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή