3 λόγοι που τα μαλλιά σου είναι τόσο λιπαρά

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
3 λόγοι που τα μαλλιά σου είναι τόσο λιπαρά

Γιατί τα μαλλιά μου «λαδώνουν» γρήγορα;

Πολλές γυναίκες, που είχαν συνηθίσει να λούζουν τα μαλλιά τους καθημερινά, αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα λιπαρότητας. Ανακάλυψε παρακάτω τρία βασικά λάθη που εντείνουν το «λάδωμα» των μαλλιών. Μήπως είσαι ένοχη;

Λούζεις καθημερινά τα μαλλιά σου
Αυτός είναι και ο λόγος που, ίσως, έχεις παρατηρήσει πως τα μαλλιά σου «λαδώνουν» πιο γρήγορα από το συνηθισμένο μετά τις διακοπές. Μιας και λογικά τα έλουζες καθημερινά κατά τη διάρκεια των διακοπών, το ph της τρίχας αλλοιώθηκε και τα μαλλιά σου άρχισαν να εμφανίζουν έντονη λιπαρότητα. Το ίδιο συμβαίνει κι αν λούζεσαι καθημερινά έτσι κι αλλιώς. Τι να κάνεις; Προσπάθησε να τα αφήνεις τουλάχιστον δύο μέρες χωρίς λούσιμο, χρησιμοποιώντας ξηρό σαμπουάν ή πιάνοντάς τα σε μία αλογοουρά.

Δεν ξεπλένεις καλά τα μαλλιά σου

Αν χρησιμοποιείς conditioner και ειδικές θεραπείες, πρέπει να δίνεις ιδιαίτερη προσοχή στο ξέπλυμα των μαλλιών σου. Σε περίπτωση που μείνουν υπολείμματα από τα προϊόντα που δεν ξεπλύθηκαν καλά, τα μαλλιά σου θα χρειάζονται ξανά λούσιμο πριν καν τα στεγνώσεις.

Χρησιμοποιείς λάθος προϊόντα styling (και με λάθος τρόπο)
Αν, για παράδειγμα, έχεις λεπτή τρίχα απόφυγε να χρησιμοποιείς βαριές μάσκες μαλλιών κατά τη διάρκεια του λουσίματος και έπειτα να βάζεις και leave-in spray ή άλλα προϊόντα που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα. Όλα αυτά επιβαρύνουν τα μαλλιά σου και τα «λαδώνουν» αμέσως. Το ίδιο ισχύει και για τον τρόπο που τα χρησιμοποιείς. Αν, για παράδειγμα, χρησιμοποιείς κάποιο έλαιο, μην το απλώνεις ποτέ στις ρίζες των μαλλιών σου.

Πηγές

star.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή