Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από το Δήμο Γλυφάδας στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Διανομή ειδών πρώτης ανάγκης από το Δήμο Γλυφάδας στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών

Συγκλονιστική ήταν η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα που απεύθυνε ο Δήμος Γλυφάδας για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. Μέσα σε ένα 24ωρο, εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν στο Δημαρχείο Γλυφάδας, φέρνοντας τρόφιμα και φάρμακα και άλλα είδη για τους πυρόπληκτους της ανατολικής Αττικής.

Καθώς οι αποθήκες των πληγέντων Δήμων ήταν γεμάτες και η δυσκολία μεταφοράς των απαραίτητων ειδών εκεί που χρειάζεται ήταν δεδομένη, η δημοτική αρχή Γλυφάδας αποφάσισε να διανείμει τα είδη πρώτης ανάγκης απευθείας στους δικαιούχους. Με οχήματα, εργαζόμενους και εθελοντές του Δήμου Γλυφάδας δόθηκαν τα αναγκαία αγαθά στους ανθρώπους που προστατεύουν τα σπίτια τους από ενδεχόμενο πλιάτσικο, στους πυροσβέστες που δίνουν μάχη, στους ανθρώπους των ΕΜΑΚ, στο Χαμόγελο του Παιδιού στο Μάτι, στους εθελοντές που προσέτρεξαν να βοηθήσουν, σε όλους όσους τα έχουν ανάγκη.

Παράλληλα, τα δύο πυροσβεστικά οχήματα άμεσης επέμβασης του Δήμου Γλυφάδας επιχειρούσαν στην περιοχή της ανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα και τις αρμόδιες αρχές, όπου τους δίνεται η δυνατότητα.

«Χθες όλη τη μέρα βρεθήκαμε κοντά στους συμπολίτες μας στις πυρόπληκτες περιοχές και παραδώσαμε πόρτα-πόρτα, χέρι-χέρι, σε κάθε γειτονιά, όλα όσα οι πολίτες μέσω του Δήμου μας συνεισέφεραν. Μας εμπιστεύτηκαν χιλιάδες είδη πρώτης ανάγκης και η ευθύνη είναι μεγάλη να τα παραδώσουμε άμεσα και σωστά. Τότε μόνο η προσπάθεια όλων μας είναι ολοκληρωμένη», τόνισε ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου.

Η μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης που συγκεντρώθηκαν στο Δημαρχείο Γλυφάδας στο Μάτι, στη Νέα Μάκρη, στο Νέο Βουτζά, στη Ραφήνα και στην Κινέτα συνεχίζεται.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή