Σε ετοιμότητα ο Δήμος Λαυρεωτικής λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Λαυρεωτικής λόγω του υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

Συμπάσχουμε στην ανείπωτη τραγωδία των συνανθρώπων μας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική. Η θλίψη και η οργή όλων μας είναι τεράστια.

Με αφορμή τα τραγικά γεγονότα, καλούμε εκ νέου όλους τους κατοίκους του Δήμου Λαυρεωτικής, σε επαγρύπνηση και πιστή εφαρμογή των οδηγιών που ακολουθούν, σύμφωνα με την υπ’αριθμ.πρωτ.3752/25-5-2018 εγκύκλιο της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας:

* Η αποψίλωση των οικοπέδων εντός και εκτός σχεδίου είναι επιβεβλημένη

* Απαγορεύεται η καύση σκουπιδιών ή ξερών χόρτων και κλαδιών κατά τους θερινούς μήνες

* Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές κατά τους θερινούς μήνες εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

* Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

* Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα

* Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.

* Σεβόμαστε τις απαγορευτικές πινακίδες πρόσβασης στα δάση σε περιόδους υψηλού κινδύνου (δυνατοί άνεμοι-κατάσταση υψίστης επιφυλακής).

* Δεν σταθμεύουμε το όχημά μας σε σημεία που υπάρχουν ξερά χόρτα. Ο καταλύτης των αυτοκινήτων διατηρείται υπερθερμασμένος για αρκετό διάστημα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος έναρξης πυρκαγιάς.

Οι υπηρεσίες του Δήμου μας έχουν προβεί ήδη σε αποψίλωση και καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων, των πρανών εκατέρωθεν των οδών, καθώς και των αντιπυρικών ζωνών, πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και συνεχίζουν εκ νέου τη διαδικασία αυτή, δρώντας προνοητικά.

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Λαυρεωτικής, κάτω από τις οδηγίες του Πυροσβεστικού Σώματος, μαζί με τους εθελοντές που συνδράμουν την προσπάθεια αυτή, με το Κυνηγετικό Σύλλογο Λαυρίου, το Δίανθο και με άλλους φορείς, με τα 15 οχήματα πυρασφάλειας του Δήμου, παραμένει σε επιφυλακή δίνοντας αίσθημα ασφάλειας σε όλο τον κόσμο.

Ευχόμαστε κουράγιο και δύναμη στους συνανθρώπους μας σε όλη τη χώρα που δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες.

Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος που μάχονται με τις φλόγες.
ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή