10η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας

10η Ομαδική Εικαστική Έκθεση Ελευσίνας

Με αθρόα προσέλευση καλλιτεχνών, φιλότεχνων και συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκαν με ενθουσιασμό, συντονισμένη οργάνωση, αποτελεσματικότητα και ως εκ τούτου, επιτυχία, τα εγκαίνια της 10ης Ομαδικής επετειακής Εικαστικής Έκθεσης Ελευσίνας, με θέμα την «Ουτοπική πόλη», το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στον αισθητικά και εναλλακτικά διαμορφωμένο χώρο του παλαιού Αναψυκτηρίου, στην Παραλία της Ελευσίνας, σε επιμέλεια της κας Αναστασίας Δάλμα.

Η φιλαρμονική του Δήμου μας, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού υποδεχόταν τους προσκεκλημένους με μελωδίες ελληνικής μουσικής από τους συνθέτες Χατζηδάκη –Θεοδωράκη. Η εκδήλωση ξεκίνησε με δρώμενο πλεύσης ενός ιστιοφόρου και μικρών εκπαιδευτικών σκαφών στο θαλάσσιο κόλπο της Ελευσίνας, από το Ναυταθλητικό όμιλο Ελευσίνας (Ν.Ο.ΕΛ), σε συνεργασία με το Σύλλογο Εθελοντών, Θριασίου Πεδίου. Τα σκάφη έφεραν στα πανιά τους, το σήμα της Ελευσίνα 2021 Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης και διέσχισαν από τη μία άκρη στην άλλη, το παραλιακό μέτωπο, με απώτερο σκοπό να μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο, την ιδέα και το όραμα μεταμόρφωσης της πόλης μας, ενόψει του 2021.

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από το Δήμαρχο, τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου, τον Αντιπροέδρο του Ναυταθλητικού Ομίλου, τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Στη συνέχεια, η επιμελήτρια της έκθεσης, κα Αναστασία Δάλμα, αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό του θεσμού, στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες, και στον τρόπο που οργανώθηκε η συγκεκριμένη έκθεση και συγκεκριμένα στην αλληλεπίδραση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού με άλλους νέους και καταξιωμένους καλλιτέχνες, με στόχο έναν εικαστικό διάλογο. Τα 80 ετερόκλητα εικαστικά έργα τοποθετήθηκαν, σύμφωνα με τις σύγχρονες αντιλήψεις της, στο χώρο με εξαιρετικό τρόπο, έτσι ώστε ο διάλογος

μεταξύ τους, να είναι παραγωγικός και το ένα έργο να αναδεικνύει το άλλο.

Η επίσημη έναρξη της έκθεσης έγινε από το Δήμαρχο, την επιμελήτρια, τους καλλιτέχνες και το κοινό που περιηγήθηκαν στο χώρο, διαπιστώνοντας και απολαμβάνοντας τα οραματικά σχέδια και τις ιδιαιτερότητες για την «ουτοπική πόλη», που απεικονίζονται στα έργα.

Η εκδήλωση εμπλουτίσθηκε με περφόρμανς- παρουσιάσεις, αφενός από την καλλιτέχνιδα ηθοποιό κα Τζωρτζίνα Κώνστα, με αφήγηση δύο παραμυθιών και αφετέρου από την αρχιτέκτονα, εικαστικό και σκηνογράφο κα ΄Ολγα Μπρούμα, με την περφόρμανς «Dismiss utopia», οι οποίες προσέδωσαν ένα ρομαντικό και ποιητικό ύφος στη βραδυά.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε τo “κλειδί της ουτοπίας”, που φιλοτεχνήθηκε, ειδικά για την έκθεση σε 100 αριθμημένα αντίτυπα, από τον εικαστικό Μάριο Βουτσινά και συμβολικά απονεμήθηκε σε όλους τους καλλιτέχνες.

Η εκδήλωση έκλεισε με κέρασμα, συζητήσεις και υπέροχες εντυπώσεις από τη διοργάνωση, στον προαύλιο δροσερό χώρο, του Αναψυκτηρίου.

Πληροφορίες έκθεσης: Διάρκεια: Έως 28 Ιουλίου 2018 Αναψυκτήριο – Παραλία Ελευσίνας | οδός Κανελλοπούλου Τηλ.: 210 5565629, 210 5565615 Ανοικτά: Τρίτη έως Παρασκευή 10:00 -13:00 και 18:00 -21:00 Σάββατο 11:00 -16:00 Κυριακή 10:00 -14:00

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή