Οι Συντάγες της Αναστασίας! Πατσαβουρόπιτα

ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΟΠΙΤΑ

Υλικά

1 πακέτο φύλλο
κρούστας

½ φέτα σε κομματάκια

400 γρ. γραβιέρα

4 αυγά

Λίγο άνηθο
ψιλοκομμένο

1 πιπεριά ψιλοκομμένη

1 ½ ποτήρι φρέσκο
γάλα

1 φλιτζάνι αλεύρι για
όλες τις χρήσεις

1 ποτήρι κρασιού λάδι

Αλάτι

Πιπέρι

 


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε
όλα τα υλικά. Αλείφουμε με λάδι ένα πυρέξ και τοποθετούμε ένα φύλλο τσαλακωμένο
αφήνοντας τις άκρες απ’ έξω.

Ρίχνουμε μερικές
σταγόνες λάδι και βάζουμε άλλα δυο φύλλα. Στη συνέχεια βάζουμε τη γέμιση και
από πάνω τα άλλα 3 φύλλα τσαλακωμένα. Πασπαλίζουμε με λίγο λάδι και ψήνουμε σε
προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά. Στα 10 λεπτά
χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμους.