Η διατροφή είναι ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζουν την κυτταρίτιδα

H κυτταρίτιδα είναι ένα πρόβλημα πολυπαραγοντικής αιτιοπαθογένειας. Ένας βασικός παράγοντας που την επηρεάζει είναι η διατροφή.
Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή με χαμηλή κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών οξέων, με χαμηλή πρόσληψη μαγειρικού αλατιού και επαρκή ενυδάτωση μπορεί σε συνδυασμό με την άσκηση και την εξωτερική περιποίηση του δέρματος να βελτιώσει αισθητά την αντιαισθητική όψη φλοιού του πορτοκαλιού του δέρματος.

Επίσης, τροφές, όπως οι παρακάτω, μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα :
• Μια σωστή και ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και αντιοξειδωτικά μέσω των φρούτων και των λαχανικών μπορεί να προστατεύσει από τις ελεύθερες ρίζες που δημιουργούν βλάβη στα κύτταρα του δέρματος . Καταναλώστε 1-2 σαλάτες και 2-3 φρούτα ημερησίως. Προσπαθήστε να έχετε ποικιλία στα φρούτα και τα λαχανικά και επιλέξτε εκείνα με έντονα χρώματα και αρώματα.
• Μη φοβάστε τα καλά λιπαρά! Αντικαταστήστε τα κορεσμένα λιπαρά οξέα με ω-3 λιπαρά οξέα που βρίσκονται στα παχιά ψάρια, τα θαλασσινά, το λιναρόσπορο, τα ιχθυέλαια. Τα ω-3 λιπαρά οξέα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση και συμβάλλουν στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος άρα και στην καλύτερη μεταφορά θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος.
• Καταναλώστε πράσινο τσάι. Μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πράσινου τσαγιού συμβάλλει στον καλύτερο μεταβολισμό του λίπους και βελτιώνει την μικροκυκλοφορία. Επίσης, είναι πλούσιο σε ουσίες με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που μάχονται κατά των ελεύθερων ριζών. Καταναλώστε τουλάχιστον 3 φλιτζάνια ημερησίως για να παρατηρήσετε διαφορά.
• Προτιμήστε προϊόντα σιτηρών ολικής άλεσης. Οι φυτικές ίνες που βοηθούν στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας σε συνδυασμό με βιταμίνες του συμπλέγματος B που υπάρχουν στα προϊόντα ολικής άλεσης μπορούν να βοηθήσουν στο πρόβλημα της κυτταρίτιδας.

Πηγές

Φωτογραφία από Christine Sponchia από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή