Πρόγραμμα Erasmus+ 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας

Πρόγραμμα Erasmus+ 3ου Γυμνασίου Ελευσίνας
Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 το 3ο Γυμνάσιο Ελευσίνας πραγματοποίησε μία εκδήλωση αφιερωμένη στην Τέχνη στην οποία παρουσιάστηκε και το πρόγραμμα “Michelangelo: Ensuring School Success and Reducing Early School leaving through Fine Arts”. Στόχος του προαναφερθέντος Προγράμματος είναι να μελετήσει και να προτείνει τρόπους μέσα από τους οποίους η Τέχνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο» αντιμετώπισης της σχολικής διαρροής και ενδυνάμωσης της σχολικής επιτυχίας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι πρωταγωνιστές της βραδιάς – που ήταν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Γυμνασίου- χρησιμοποιώντας τη μουσική, το χορό και το θέατρο, συνέδεσαν με αρμονικό και περίτεχνο τρόπο την Τέχνη και την Εκπαίδευση. Το 3º Γυμνάσιο Ελευσίνας αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για το πώς η συμμετοχή των μαθητών/τριών σε δραστηριότητες καλών τεχνών τους/τις κινητοποιεί και τους/τις κάνει πιο ενεργούς/ες στη σχολική κοινότητα με αποτέλεσμα να περιορίζεται η σχολική διαρροή.

Το Σχέδιο “Michelangelo: Ensuring School Success and Reducing Early School leaving through Fine Arts”, εξάλλου αφορά μια Στρατηγική Σύμπραξη, η οποία εστιάζει στη Σχολική Εκπαίδευση και στην οποία συμμετέχουν τρεις οργανισμοί από τρεις Ευρωπαϊκές χώρες. Ειδικότερα, οι εταίροι της σύμπραξης είναι ο Δήμος Ελευσίνας, Συντονιστής του προγράμματος, το 3º Γυμνάσιο Ελευσίνας και οι Athens Makerspace. Από την Ιταλία, ο Δήμος Comune di Siderno, το Liceo Artistico “M.Preti/A. Frangipane” και η Associazione Darsana Terangα. Από την Πορτογαλία, συμμετέχουν ο Δήμος Município de Barcelos, το Agrupamento De Escolas De Barcelos και η Associação Intercultural Amigos da Mobilidade.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με τραγούδια από την χορωδία του σχολείου, την ολοκλήρωση της θεατρικής παράστασης και τέλος την βράβευση των αποφοιτησάντων μαθητών και μαθητριών του 3ου Γυμνασίου.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή