Το Πανηγύρι Αγίας Τριάδας στην Πάρνηθα

Το Πανηγύρι της Αγίας Τριάδας αναβίωσε και φέτος στην Πάρνηθα με την συμμετοχή Λυκείου Ελληνίδων, Αχαρνώντης Ένωσης Ηπειρωτών Αχαρνών και του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στην Πάρνηθα.
Ακολούθησε η περιφορά της Ιεράς Εικόνας υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αχαρνών, συνοδεία, επισήμων, αγημάτων των Πολιτιστικών Συλλόγων και πλήθους κόσμου, ενώ μετά τους χορούς των χορευτικών ομάδων των συλλόγων, ακολούθησε παραδοσιακό γλέντι με την ορχήστρα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αχαρνών (ΔΗ.Κ.Ε.Α.),
Ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Γιάννης Κασσαβός παραβρέθηκε στην αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού της Αγίας Τριάδας στην Πάρνηθα και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πλήθος επισκεπτών. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: “Το Πανηγύρι Αγίας Τριάδας στην Πάρνηθα είναι μια παραδοσιακή εκδήλωση των Μενιδιατών, η οποία πέρα από τον εορτασμό του Αγίου Πνεύματος, αποτελεί και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία των κατοίκων του Δήμου Αχαρνών να επισκεφτούν τον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, με σκοπό να απολαύσουν τα θέλγητρα του φυσικού πλούτου της Πάρνηθας.
Πρόκειται για μια παραδοσιακή γιορτή που έχουμε χρέος να διατηρήσουμε, τηρώντας πάντα τους κανόνες ασφάλειας και προστασίας του ορεινού όγκου της Πάρνηθας και προστατεύοντας τις σπάνιες ομορφιές που μας προσφέρει ο Εθνικός Δρυμός που βρίσκεται τόσο κοντά στον Δήμο Αχαρνών.”
Στην αναβίωση του παραδοσιακού πανηγυριού της Αγίας Τριάδας στην Πάρνηθα παραβρέθηκε, ο βουλευτής Επικρατείας κ. Βασίλης Οικονόμου, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς.
Επίσης, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Λαυρεωτικής κ. Παναγιώτης Τσίκλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αχαρνών: Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Θοδωρής Συρινίδης, Τοπικής Ανάπτυξης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη κ. Δημήτριος Γιαννακόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αχαρνών κ. Θανάσης Κατσιγιάννης, οι πρόεδροι των Νομικών Προσώπων του Δήμου Αχαρνών: Δημοτική Φροντίδα Αχαρνών κ. Γιώργος Δασκαλάκης, Κέντρο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Δήμου Αχαρνών “ΑΡΩΓΗ” κ. Νίκος Γκασούκας και Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αχαρνών κ. Μαρία Ναυροζίδου, καθώς και Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι του Δήμου Αχαρνών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή