Προβληματισμός & ανησυχία

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Προβληματισμός  &  ανησυχία

Την προηγούμενη Τετάρτη 29 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο ισόγειο του Δημαρχείου συγκέντρωση – συζήτηση των μελών της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ στο Γαλάτσι με θέμα την μέχρι τώρα πορεία της Κυβέρνησης.

Εισηγητής ήταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Β’ Αθήνας του κόμματος Γιάννης Μπαλάφας ο οποίος τόνισε: «Αγαπητοί σύντροφοι πρέπει να γνωρίζετε ότι βρισκόμαστε σε ένα ειρηνικό πόλεμο με τους εταίρους και δανειστές μας κι αυτό γιατί δεν θέλουν να πετύχει η πρώτη μετά το 1830 κυβέρνηση της χώρας την οποία δεν ελέγχουν. Εμείς θέλουμε να υπάρξει συμφωνία και ουδείς από εμάς επιδιώκει τη ρήξη. Η λογική και το δίκιο μας πιστεύω τελικά ότι θα τους πείσει και θα υπογραφεί συμφωνία».
Αναφερόμενος στη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ είπε ότι «έχουμε μια καλή συνεργασία, η οποία έχει βασιστεί στην εμπιστοσύνη που υπάρχει μεταξύ μας. Από την μέχρι τώρα πορεία αποδεικνύεται ότι καλά κάναμε και συνεργαστήκαμε με τους ΑΝΕΛ.»
Για τα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι «Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι είναι προσηλωμένοι και κολκημένοι με τα μνημόνια. Εντύπωση μας κάνει η στάση του ΚΚΕ που βρήκε το ΣΥΡΙΖΑ για προνομιακό του αντίπαλο. Θεωρώ βαθιά συντηρητική την πολιτική και την στάση του ΚΚΕ.»
Κλείνοντας την ομίλια του ο Γιάννης Μπαλάφας και πριν δεχθεί ερωτήσεις από τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε: «Σύντροφοι θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει μαύρη προπαγάνδα εναντίον της κυβέρνησής μας αλλά θα πρέπει και εμείς να διορθώσουμε την διγλωσσία μας.»
Ακολούθησαν ερωτήσεις για όλα σχεδόν τα θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας, τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ, το αφορολόγητο, το ΕΚΑΣ, τις συνταγές για τα φάρμακα, τη σχέση του κόμματος με την κοινωνία, το χρέος, τα ΜΜΕ. Στο σημείο αυτό έγινε ειδική αναφορά για την ιδιωτική τηλέοραση και κυρίως για τα δελτία των 8 γιατί, όπως είπαν, δεν κάνουν κριτική στην κυβέρνηση αλλά πόλεμο και θα πρέπει κάποια στιγμή να μπει κάποια τάξη.
Σημαντικό είναι ότι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι όλα με την ίδια πολιτική γραμμή, υπήρξαν μέλη που είπαν ότι η ρήξη με τους εταίρους θα είναι εγκλήματική, υπήρξαν όμως και άλλοι που τοποθετήθηκαν υπέρ της εξόδου από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή.
Μάλιστα ήταν από τις ελάχιστες τοποθετήσεις που χειροκροτήθηκε (η επιστροφή στη δραχμή) από ένα ποσοστό του ακροατηρίου το οποίο άγγιξε το 40%. Η συζήτηση απέδειξε ότι και εντός του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει προβληματισμός ανησυχία και όχι ενθουσιασμός, υπάρχει αγωνία για την καθημερινότητα και τα προβλήματα. Υπάρχει αγωνία για το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται μεταξύ της κυβέρνησης και των εταίρων μας.

Οι κανόνες να τηρούνται

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/12/2014 πάρθηκε ομόφωνη μάλιστα απόφαση από το Σώμα για τον κανονισμό λειτουργίας των περιπτέρων στην πόλη μας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την απόφαση για τα περίπτερα που τοποθετούνται ή μετακινούνται στο δήμο μας απαιτείται ελεύθερη ζώνη για τους πεζούς, η οποία χρησιμοποιείται για τη συνεχή ασφαλή και ανεμπόδιστη κυκλοφορία των χρηστών με απαραίτητο πλάτος 1,5 μέτρα και ύψος 2,2 μέτρα.
Επίσης, δεν επιτρέπεται καμία μόνιμη κατασκευή στον παραχωρούμενο κοινόχρηστο χώρο. Δεν επιτρέπεται η χρήση τελάρων ή συναφών αντικειμένων για την τοποθέτηση εφημερίδων και περιοδικών. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων διαφημιστικών στοιχείων στο κοινόχρηστο χώρο.
Εξαίρεση αποτελούν οι διαφημίσεις που προβλέπονται βάσει της ΚΥΑ 52138/03. Επιτρέπεται η τοποθέτηση διάφανων ανεμοφρακτών και η καθαριότητα του κοινόχρηστου χώρου είναι ευθύνη του υπεύθυνου του περιπτέρου.
Επίσης στα περίπτερα δύναται να παραχωρηθεί χώρος ο οποίος προορίζεται για την τοποθέτηση ψυγείων πώλησης παγωτών αναψυκτικών και ο χώρος αυτός καθορίζεται στα 15 τ.μ.
Όλα αυτά τα αναφέρω γιατί πέντε μήνες από την ψήφιση κανονισμού λειτουργίας υπάρχουν διαμαρτυρίες και παρατηρήσεις από δημότες και καταστηματάρχες για ορισμένα (όχι όλα!) περίπτερα, τα οποία έχουν και πάλι ξεπεράσει τα οριζόμενα απο το κανονισμό λειτουργίας 15 τετραγωνικά μέτρα κατάληψης κοινόχρηστου χώρου.
Καλό είναι οι φίλοι περιπτεράδες, για να αποφεύγονται οι παρεξηγήσεις και πριν ο δήμος ξεκινήσει τα πρόστιμα, να συμμορφωθούν με τον κανονισμό λειτουργίας με τον οποίο μάλιστα είχε συμφωνήσει και εκπρόσωπος τους στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 8/12/2014.

Όταν λέμε ότι λήγει 31/3, τι εννοούμε;

Αυτό πάντως που εγώ καταλαβαίνω είναι πως λήξη τέλος Μαρτίου, σημαίνει απλά ότι σήμερα έπρεπε να είμαι σπίτι μου ή όπου αλλού, όχι όμως στη θέση που κατείχα εδώ και κάποια χρόνια και από την οποία θα έπρεπε ήδη να έχω αποχωρήσει από το τέλος Μαρτίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή