Συμβουλές για ευαίσθητες επιδερμίδες

ΜΟΔΑ - ΟΜΟΡΦΙΑ
Συμβουλές για ευαίσθητες επιδερμίδες

Ενυδατώνουμε τον οργανισμό
Ο πιο σημαντικός παράγοντας που βλάπτει την ευαίσθητη από το κρύο επιδερμίδα είναι η ξηρότητα. Γι’ αυτό πίνουμε περισσότερο νερό. Κοινότοπο; Ναι, αλλά ταυτόχρονα είναι η Νο 1 εγγυημένη συμβουλή από όλους τους ειδικούς και μη. Προαιρετικά: Βάζουμε στην καθημερινότητά μας κάποιο διατροφικό συμπλήρωμα που θα ενισχύσει την υγρασία των κυττάρων.

Αποφεύγουμε τα μαντιλάκια καθαρισμού
Μπορεί να είναι η πιο εύκολη μέθοδος για να απομακρύνουμε το μακιγιάζ και τους ρύπους, αλλά το τρίψιμο προκαλεί περισσότερες ευαισθησίες στην ήδη ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Αντί αυτών επιλέγουμε ένα έλαιο καθαρισμού ή ένα γαλάκτωμα.

Δεν ξεχνάμε την τονωτική λοσιόν
Η σωστή τονωτική λοσιόν μπορεί να βελτιώσει θεαματικά την κατάσταση. Οχι μόνο ολοκληρώνει τον καθαρισμό, χαρίζει φρεσκάδα και δροσίζει, αλλά αποκαθιστά το pH της επιδερμίδας. Αρκεί να μην περιέχει οινόπνευμα.

Βάζουμε τον ορό στην καθημερινότητά μας
Αφού καθαρίσουμε και τονώσουμε το πρόσωπο, προχωράμε στο στάδιο της ενυδάτωσης. Ενας ορός με υαλουρονικό οξύ είναι ιδανικός για το διψασμένο, αφυδατωμένο δέρμα και θα χαρίσει έξτρα θρέψη και ενυδάτωση στις βαθύτερες στιβάδες της επιδερμίδας, στις οποίες η ενυδατική κρέμα δεν μπορεί να φτάσει.

Αντικαθιστούμε την ενυδατική μας με μια σύνθεση ειδική για το ξηρό ή το ευαίσθητο δέρμα
Είναι αυτονόητο πως όταν αισθανόμαστε ότι η επιδερμίδα μας «τραβάει», είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσουμε μια ενισχυμένη θρεπτική σύνθεση που θα θωρακίσει την εξωτερική στιβάδα της επιδερμίδας.

Απολέπιση μία φορά την εβδομάδα
Ναι μεν διώχνουμε τα νεκρά κύτταρα και επιτρέπουμε στην επιδερμίδα να αναπνεύσει και να οξυγονωθεί, όχι όμως με ένα σκραμπ που θα ερεθίσει την επιφάνειά της. Διαλέγουμε μια μάσκα για βαθύ καθαρισμό με άργιλο ή ενεργό άνθρακα.

 

 

 

Πηγές

www.vita.gr Φωτογραφία από Kjerstin Michaela Noomi Sakura Gihle Martinsen Haraldsen από το Pixabay

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή