7 στις 10 γυναίκες δεν προσλαμβάνουν το ασβέστιο που χρειάζονται

ΥΓΕΙΑ
7 στις 10  γυναίκες δεν  προσλαμβάνουν  το ασβέστιο που χρειάζονται

7 στις 10 γυναίκες δεν προσλαμβάνουν το ασβέστιο που χρειάζονται
Σύμφωνα με την μεγαλύτερη πανελλαδική έρευνα για την οστεοπόρωση και τη σκελετική υγεία, το 53% των Ελλήνων έχει οστεοπόρωση ή οστεοπενία και δεν λαμβάνει φάρμακα, 7 στις 10 γυναίκες δεν προσλαμβάνουν το ασβέστιο που χρειάζονται,
ενώ όσο αυξάνεται η ηλικία, μειώνεται η πρόσληψη ασβεστίου.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Σύλλογο Σκελετικής Υγείας Πεταλούδα και είναι η μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα για την σκελετική υγεία και την οστεοπόρωση.
Σύμφωνα με την έρευνα: 66% των Ελλήνων δεν ασκείται ποτέ, 93% των ανδρών δεν έχει κάνει ποτέ μέτρηση οστικής πυκνότητας, ενώ το ποσοστό των γυναικών φτάνει το 58%, 26% παρουσιάζει αστάθεια στη βάδιση, ενώ μόλις το 0.02% προσλαμβάνει την ποσότητα πρωτεΐνης που χρειάζεται.
Η έρευνα επίσης ανέδειξε την «φτωχή» κατανάλωση των γαλακτοκομικών προϊόντων στην Ελλάδα με 9 στις 10 γυναίκες, άνω των 55 ετών, να μην καταναλώνουν την ποσότητα που χρειάζονται, ενώ κάτω των 35 ετών, η αναλογία να είναι 7 στις 10 γυναίκες.
Τα αποτελέσματα για όσους δεν έχουν κάνει μέτρηση οστικής πυκνότητας έδειξαν ότι: 82% δεν προσλαμβάνει το ασβέστιο που χρειάζεται, 53% έχει οστεοπόρωση ή οστεοπονία και δεν λαμβάνει φαρμακευτική αγωγή, 57% έχει ιστορικό οστεοπόρωσης, 67% δεν έχει φυσιολογικό βάρος, 68% δεν ασκείται ποτέ, 19% καπνίζει περισσότερα από 11 τσιγάρα καθημερινά, 23% έχει κάποιο κάταγμα και το, 41% των γυναικών έχει πρόωρη εμμηνόπαυση.
Η έρευνα διήρκησε 6 χρόνια, εξετάστηκαν και ερωτήθηκαν συνολικά 11.268, ενώ έλαβε χώρα σε όλα τα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλάδας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή