Συνάντηση Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης στον Δήμο Βριλησσίων

Εναρκτήρια συνάντηση Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης

Στο πλαίσιο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για όλους, ο Δήμος Βριλησσίων μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης και του Ιατρείου Μνήμης και σε συνεργασία με την Ελληνική Ψυχογηριατρική Εταιρία “Ο ΝΕΣΤΩΡ” πραγματοποιεί την
πρώτη συνάντηση των Ομάδων Νοητικής Ενδυνάμωσης τη Δευτέρα 23/4 και κάθε Δευτέρα ώρες 10.30 -11.30,11.30-12.30,12.30-13.30 (μία ομάδα ανά ώρα σύμφωνα με την αξιολόγηση ένταξης στο Πνευματικό Κέντρο, αίθουσα ΚΑΠΗ (Κισσάβου 11).

Οι ομάδες απευθύνονται σε όλα τα άτομα άνω των 55 ετών ανεξαρτήτου οικονομικής κατάστασης.

Πρόκειται για μια μη φαρμακευτική παρέμβαση, η οποία πραγματοποιείται προληπτικά, σε άτομα με φυσιολογική γνωστική λειτουργία ή με ήπιες διαταραχές μνήμης. Η ομάδα συντονίζεται από εξειδικευμένους επαγγελματίες υγείας, εργοθεραπευτή, ψυχολόγους.

Ενδεικτικά, πραγματοποιούνται ασκήσεις ενδυνάμωσης της μνήμης, της οπτικοχωρικής ικανότητας, της γλωσσικής ευχέρειας και των εκτελεστικών λειτουργιών. Η αποτελεσματικότητα της παρέμβασης ενισχύεται με ασκήσεις για το σπίτι.

Το πρόγραμμα νοητικής ενδυνάμωσης έχει σαν στόχο την διατήρηση και την ενίσχυση της μνήμης και των άλλων ανώτερων νοητικών λειτουργιών, μέσω της συμμετοχής στην ομάδα και της αλληλεπίδρασης των μελών της. Μελέτες δείχνουν πως η νοητική ενδυνάμωση ενδεχομένως δρα προληπτικά στην εκδήλωση άνοιας.

Οι γιατροί και οι ψυχολόγοι των Ιατρείων του Δήμου παραπέμπουν στο πρόγραμμα, μετά την αξιολόγηση της μνήμης (test) που πραγματοποιείται στο Ιατρείο Μνήμης στην Λ.ΠΕΝΤΕΛΗ 62, 1ος όροφος, τηλ. για ραντεβού 210-8045564 κα Λουλέ και κα Σορανίδου.


ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή