Οι μαθητές της Αγίας Βαρβάρας Νοιάζονται και Δρούν

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» όπου συμμετέχει το 1ο Γυμνάσιο Αγίας Βαρβάρας, μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν εχθές 27 Μαρτίου το Γ΄ΚΑΠΗ Αγίας Βαρβάρας.

Οι μαθητές θέλησαν ενόψει του Πάσχα να θυμηθούν και να τιμήσουν τους ηλικιωμένους προσφέροντας τους πασχαλινές κάρτες και κουλούρια που έφτιαξαν μόνοι τους.

Τους μαθητές υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Ανδρέας Λεωτσάκος ο οποίος και τους ενημέρωσε για τις υπηρεσίες και τα προγράμματα του Δήμου που απευθύνονται στην Τρίτη Ηλικία ενώ συζήτησε μαζί τους και άλλες ευκαιρίες κοινωνικής συμμετοχής των νέων στην τοπική ζωή μέσα από δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, φροντίδας των ζώων και προώθηση της φιλοαναγνωσίας στην πόλη.

Η συνάντηση των παιδιών με τους ηλικιωμένους ήταν πολύ συγκινητική για όλους. Οι ηλικιωμένοι ευχαρίστησαν τα παιδιά για την προσφορά τους και συζήτησαν μαζί τους γύρω από το πως αυτές τις μέρες του Πάσχα και οι ηλικιωμένοι πρέπει να έχουν τη θέση τους στο οικογενειακό τραπέζι.

Τους αφηγήθηκαν για το πως περνούσαν το Πάσχα τα παλιά τα χρόνια και μία ηλικιωμένη τους παρουσίασε το παλιό θεσσαλικό έθιμο «τα Λαζαράκια». Πρόκειται για στολισμένα με λουλούδια καλάθια όπου κρατούσαν οι «Λαζαρίνες» για να βάζουν τα «φιλέματα» από τα σπίτια όπου περνούσαν και έλεγαν τα κάλαντα και τα τραγούδια του Πάσχα.

Οι ηλικιωμένοι, ως μεγαλύτεροι και σοφοί, έδωσαν συμβουλές στα παιδιά να είναι καλοί μαθητές και να σέβονται τις ευκαιρίες που έχουν σήμερα να σπουδάσουν, ευκαιρίες που όπως τους αφηγήθηκαν οι ίδιοι στερήθηκαν ως μαθητές, στα δύσκολα χρόνια που μεγάλωσαν, όπου η πρόσβαση στο σχολείο ήταν δύσκολη.

Τέλος τους ζήτησαν να μην ξεχνούν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους αυτές τις μέρες

ΔΤ Δήμου Αγ.Βαρβάρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή