Εξαιρετική βραδιά

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Εξαιρετική βραδιά

Και για να μη λέτε ότι συνεχώς γκρινιάζω και γράφω μόνο για τα στραβά και τα ανάποδα, δίνω ένα μπράβο στους διοργανωτές της προχθεσινής εκδήλωσης στο Καμίνι προς τιμήν του ποιητή μας Γιώργου Σεφέρη, όπου τραγούδησε ο Μανώλης Μητσιάς.

Η αίθουσα αυτή τη φορά ηταν ασφυκτικά γεμάτη! Τα καθίστματα δεν ήταν αρκετά για τους θεατές κι έτσι επιστρατεύθηκαν σκαμνάκια και σπαστές καρέκλες για να βολευτούν όλοι αλλά και πάλι υπήρχαν πολλοί όρθιοι. Ψυχή και αυτής της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Μάνος Ελευθερίου, ο οποίος πολλές φορές έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συβμούλιο διότι ενώ είναι αντιδήμαρχος του νομικού προσώπου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης διοργανώνει πολιτιστικές εκδηλώσεις την ευθύνη των οποίων θα έπρεπε να έχει ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου. Τυπικά μπορεί να είναι έτσι – αλλά αυτό είναι το μείζον;
Το σημαντικό είναι ότι πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις στο Δήμο μας με απόλυτη επιτυχία και εντελώς δωρεάν, σ’αυτόν τον υπέροχο χώρο, το Καμίνι. Θα έπρεπε, όμως, να έχει προβλεφθεί από την κατασκευή του ώστε να έχουν δημιουργηθεί μία μεγάλη και μία μικρή αίθουσα αντί των σημερινών δύο μικρών με την ίδια χωρητικότητα. Αυτά θα μου πείτε είναι λεπτομέρειες και δίκιο έχετε. Ο χώρος είναι υπέροχος και όποτε υπάρχουν ανάλογες εκδηλώσεις να τον επισκέπτεστε!


Οι Πρόεδροι των Ελληνικών
Ομάδων Ποδοσφαίρου…

…όταν ο προπονητής τους έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων, έχει κάνει κανα δυο ήττες κι έχει αρχίσει η μουρμούρα των οπαδών, προβαίνουν σε μια περήφανη δήλωση λέγοντας ότι «ο πρόεδρος στηρίζει τον προπονητή της ομάδας». Αυτό σημαίνει ότι ήδη του έχει δείξει την έξοδο.
Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη (σε πείσμα όλων θα το γράφω με δύο “ν”) Βαρουφάκη.

1,3 δισ.
μας ζητά η Ε.Ε.

Δεν μας φτάνει η φτώχεια μας, έχουμε και την Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία ζητά να πληρώσουμε 1,3 δισ. ευρώ από βεβαιωμένα πρόστιμα λόγω παράνομων ενισχύσεων στους αγρότες. Τα πρόστιμα αυτά αφορούν πέντε υποθέσεις και ζητείται η ανάκληση των ποσών από τους αγρότες εντόκως.
Οι σημαντικότερες από αυτές είναι το γνωστό «πακέτο Χατζηγάκη», το οποίο από 420 εκατ. ευρώ έχει περιοριστεί στα 327 εκατ., το «πακέτο Κοντού» το 2008 για το οποίο ζητείται η ανάκληση 150 εκατ. ευρώ από τους αγρότες και η τρίτη υπόθεση αφορά ένα ποσό 465 εκατ. ευρώ από διάφορες περιπτώσεις ενισύσχεων την περιόσο 1982-1989.
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Αποστόλου είχε δηλώσει ότι θα ζητήσουμε κάποια έκπτωση γιατί το ποσό αυτό δεν μπορούμε να το αντέξουμε. Ήδη έχει καταβληθεί ένα ποσό των 200 εκατ. ευρώ. Περαστικά μας!
Α! Τα δύο πακέτα (Χατζηγάκη και Κοντού) ανήκουν στην περήφανη περίοδο Καραμανλή, την οποία η κυβένηση άφησε έξω από την εξεταστική επιτροπή που θα διερευνήσει τους λόγους που φτάσαμε στο μνημόνιο.

Και να μου πεις ότι δεν σου τό’λεγα. Σου τό’λεγα ο έρμος,
σε είχα προειδοποιήσει, παλικάρι μου, τί θα αντιμετωπίσεις. Και μάλιστα
είχα βάλει και στοίχημα ότι στους 6 μήνες θα έχεις παραιτηθεί.
Βέβαια έχουμε φτάσει στους 8 και συ αντέχεις ακόμα.
Μπράβο, ρε θηρίο, ποτέ δεν πίστευα ότι διαθέτεις τέτοια υπομονή –
η οποία όμως απ ’ό,τι βλέπω… εξαντλείται.

Όταν ανακοινώθηκε…

… ότι επικεφαλής στη διαπραγματευτική ομάδα στη θέση του Γιάννη Βαρουφάκη αναλαμβάνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, το Χρηματιστήριο ανέβηκε κατά 4,5 μονάδες και η απόδοση των δεκαετών ομολόγων έπεσε κατά 1,5 μονάδα.
Φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν φύγει εντελώς από την κυβέρνηση ο σημερινός υπουργός Οικονομικών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή