Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Ρεβύθια με ταχίνι και λεμόνι

Συστατικά:
500 γρ. βρασμένα και στραγγισμένα ρεβύθια
1/3 φλ. χυμός λεμονιού
1/4 φλ. ταχίνι
3 κ.σ. κομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κ.σ. κομμένος πλατύφυλλος μαϊντανός
1/4 κ.γλ. τριμμένο κύμινο
2 αποφλοιωμένες σκελίδες σκόρδο
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
μαϊντανό ή κόλιανδρο για γαρνιτούρα

Εκτέλεση:
Χτυπάμε το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το κύμινο και το σκόρδο.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε.

Τα βάζουμε σε ένα μπολ και ανακατεύουμε τα ρεβύθια και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σαν αλοιφή.

Γαρνίρουμε με φύλλα μαϊντανού ή κόλιανδρου και σερβίρουμε με κράκερς ή πίτες.