Συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον Πρέσβη του Καζακστάν για τις συντάξεις των ομογενών

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας του Καζακστάν στην Ελληνική Δημοκρατία, Αλεξέi Βολκόβ πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός στα πλαίσια ενημέρωσης για θέματα που αφορούν τους Έλληνες Ομογενείς από το Καζακστάν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αχαρνών με σκοπό την αντιμετώπιση του προβλήματος συνταξιοδότησης εκατοντάδων ομογενών από το Καζακστάν, δημοτών του Δήμου Αχαρνών.
Κατά τη συνάντηση του Δημάρχου Αχαρνών με τον πρέσβη έγινε εκτενή αναφορά στον τρόπο με τον οποίο ο Δήμος Αχαρνών θα προχωρήσει στη σύσταση Ειδικής Επιτροπής στην οποία θα συμμετέχει εκπρόσωπος της Πρεσβείας του Καζακστάν, ο Δήμαρχος και η οποία θα μεταφέρει το πρόβλημα στο αρμόδιο Υπουργείο του Καζακστάν ώστε να δοθεί άμεσα λύση.
Ένα ακόμη θέμα που συζητήθηκε είναι η δημιουργία Ελληνο-Καζακικής Στέγης στις Αχαρνές με αφορμή το μεγάλο πλήθος των προερχόμενων από το μακρινό Καζακστάν ομογενών.
Ο Πρέσβης κ. Βολκόβ αποδέχτηκε την πρόταση και δεσμεύτηκε να στηρίξει με κάθε μέσο την ίδρυση της Στέγης φιλίας των δύο κρατών με έδρα τις Αχαρνές.
Τέλος, η συζήτηση έκλεισε με την πρόταση του κ. Βολκόβ να πραγματοποιηθεί στον Δήμο Αχαρνών μία μεγάλη συναυλία από την Κρατική Ορχήστρα Καζακστάν, ώστε τα δύο κράτη να ενωθούν και σε επίπεδο πολιτισμού.
“Η αδελφοποίηση μας με τον Δήμο Τσιμκέντ του Καζακστάν αλλά και οι άριστες σχέσεις που διατηρούμε τα τελευταία χρόνια με την Πρεσβεία και προσωπικά με τον Πρέσβη κ. Βολκόβ αποδίδουν καρπούς τόσο για τον Δήμο Αχαρνών όσο και για τους δημότες. Δεν είναι επιφανειακές ή απλά δημόσιες σχέσεις, αλλά σχέσεις ουσίας.” δήλωσε ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Κασσαβός.
Στην συνάντηση που διεξήχθη σε άκρως φιλικό κλίμα παρευρέθηκε η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Λουίζα Κοσμίδου και ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παντελής Ελευθεριάδης.

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή