Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Είμι Γουάινχαουζ

ΚΟΣΜΟΣ
Ντοκιμαντέρ για τη ζωή της Είμι Γουάινχαουζ

Αντιδρά η οικογένεια της Εϊμι Γουάινχαουζ και διαχωρίζει τη θέση της για το ντοκιμαντέρ γύρω από τη ζωή της, που βγαίνει τον ερχόμενο μήνα

Τη -δυστυχώς- σύντομη διαδρομή μιας σπουδαίας ερμηνεύτριας, που ξεχείλιζε από ταλέντο αλλά δεν κατάφερε να δαμάσει τους προσωπικούς δαίμονές της, φιλοδοξεί να παρουσιάσει το ντοκιμαντέρ για την ζωή της Είμι Γουάινχαουζ , με τίτλο «Amy», το οποίο αναμένεται να προβληθεί τον προσεχή μήνα στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών.

Η οικογένεια της σπουδαίας ερμηνεύτριας που έφυγε σε ηλικία 27 ετών, αντιδρά και διαχωρίζει τη θέση της απέναντι στο ντοκιμαντέρ, χαρακτηρίζοντας το παραπλανητικό και κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.

Σε ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, εκπρόσωπος εξηγεί ότι η οικογένεια Γουάινχαουζ επιθυμεί να «διαφοροποιηθεί από την ταινία. Πιστεύουν ότι το φιλμ είναι μια χαμένη ευκαιρία για την απόδοση φόρου τιμής στη ζωή της και το ταλέντο της, όπως και ότι είναι παραπλανητικό, με βασικές αναλήθειες. Υπάρχουν ισχυρισμοί σε βάρος της οικογένειας που είναι αβάσιμοι…».

Η οικογένεια, πάντως, δεν διευκρίνισε συγκεκριμένα σε ποιους ισχυρισμούς αναφέρεται.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε από τον Βρετανό Ασίφ Καπάντια, ο οποίος απέσπασε το βραβείο BAFTA καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2011 για το “Senna”, που αναφέρεται στη ζωή του Βραζιλιάνου πρωταθλητή της Φόρμουλα Ενα Αϊρτον Σένα.

Η ομάδα του “Amy” υπεραμύνθηκε του έργου της. «Όταν μας πρότειναν να κάνουμε το φιλμ, αρχίσαμε να δουλεύουμε έχοντας την πλήρη υποστήριξη της οικογένειας Γουάινχαουζ και προσεγγίσαμε το θέμα με πλήρη αντικειμενικότητα, όπως στο “Senna”», υποστήριξαν οι παραγωγοί του ντοκιμαντέρ, συμπληρώνοντας: «Πήραμε 100 συνεντεύξεις από ανθρώπους που γνώριζαν την ‘Ειμι: φίλους, οικογένεια, πρώην συνεργάτες και μέλη της μουσικής βιομηχανίας που είχαν συνεργαστεί μαζί της. Τα όσα εξιστορεί το φιλμ είναι η αντανάκλαση των στοιχείων που αντλήσαμε από τις συνεντεύξεις αυτές…».

ΠΗΓΗ:http://thetoc.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή