Τα 10 πιο ακριβά κοσμήματα στον κόσμο!

Μπορεί η αγορά και οι δημιουργοί κοσμημάτων να προσπαθούν να ρίξουν τις τιμές, για να συμβαδίσουν με την κρίση και τους μισθούς που παίρνει ο κόσμος. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια ακριβά κοσμήματα που σίγουρα δεν μπορείς να αντέξει η τσέπη του καθενός!

Προφανώς, όσο περισσότεροι πολύτιμοι λίθοι χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός κολιέ, δαχτυλιδιού ή βραχιολιού, τόσο πιο υψηλή είναι η τιμή του. Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την εταιρεία κοσμημάτων που έχει βγάλει το εκάστοτε αξεσουάρ στην αγορά. Ποια είναι όμως τα πιο ακριβά κομμάτια που υπάρχουν στον κόσμο;

10. Belle Epoque Diamond Devant-De-Corsage Brooch

Αυτή η καρφίτσα είναι κυρίως γνωστή ως η διαμαντένια καρφίτσα του Cartier του 1912. Όπως μαρτυρά και η ονομασία του, κατασκευάστηκε το 1912 στο γαλλικό εργαστήριο της εταιρείας και χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο λευκά διαμάντια. Πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι του ποσού των 17,6 εκατομμυρίων δολαρίων

9. The Perfect Pink

Το “απόλυτο ροζ” είναι ένα δαχτυλίδι που μόνο η ορθογώνια ροζ πέτρα του είναι 14,2 καράτια. Το συγκεκριμένο κόσμημα βγήκε στον πλειστηριασμό το 2010 στον οίκο δημοπρασιών Christie στο Χονγκ Κονγκ και ο πλειοδότης του το πήρε δίνοντας 23,2 εκατομμύρια δολάρια.

8. The Winston Blue

Το Winston Blue είναι ένα διαμάντι το οποίο σχεδιάστηκε αρχικά για να πωληθεί ως δαχτυλίδι αρραβώνων. Αν και δεν μάθαμε ποτέ το από που προέρχεται και ποιος ήταν ο δημιουργός του, το κόσμημα μπόρεσε να συγκεντρώσει 24 εκατομμύρια δολάρια σε μία δημοπρασία στη Γενεύη.

7. Chopard 201-Carat Watch

akriva rologia

Το ρολόι Chopard είναι 201 καρατίων και έχουν χρησιμοποιηθεί περισσότερα από 800 διαμάντια για την κατασκευή του. Η τιμή του ήταν εξωπραγματική, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τον αγοραστή του από το να δώσει 25 εκατομμύρια δολάρια για να το αποκτήσει.

 

 

 

6. The Hutton-Mdivani Jadeite Necklace

akrivo prasino kolie

Βλέπεις το συγκεκριμένο κολιέ και λες ότι δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο. Αν σκεφτείς όμως ότι ανήκε στην Barbara Hutton και την πριγκίπισσα Nina Mdivina θα καταλάβεις την αξία του. Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκαν 27 χάντρες από ιαδεΐτη, αλλά και ένα διαμάντι, ένα ρουμπίνι και πλατίνα. Γι’ αυτό λοιπόν η αξία του έφτασε τα 28 εκατομμύρια δολάρια

 

5. The Zoe Diamond

akriva kosmimata kosmos

Το διαμάντι Zoe που πωλήθηκε στο Sotheby’s το 2014 ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έφτασε σε αξία τα 32,6 εκατομμύρια δολάρια. Αυτό το έκανε το πιο πολύτιμο μπλε διαμάντι στον κόσμο.

 

 

 

4. The Graff Pink

expensive jewelry

Το ροζ αυτό δαχτυλίδι πουλήθηκε 46 εκατομμύρια δολάρια χάρις στο υπέροχο χρώμα του. Οι ιδιοκτήτες του βέβαια περίμεναν ότι θα πιάσει το πολύ 25 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

3. L’Incomparable Diamond Necklace

kosmimata polutimoi lithi

Αυτό το κολιέ με διαμάντια είναι ένα από τα πιο ακριβά κοσμήματα που φτιάχτηκαν ποτέ. Επίσης κατέχει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο άψογο διαμάντι σε κόσμημα. Ζυγίζει 40.4 καράτια και η αξία του είναι 55 εκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

 

2. Wittelsbach-Graff Diamond

mauro diamanti kosmima

Το Wittelsbach-Graff Diamond αγοράστηκε από έναν κοσμηματοπώλη του Λονδίνου το 2008 για μόλις 24 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, το 2011 μεταπούλησε το κομμάτι σε μέλος της βασιλικής οικογένειας του Κατάρ για 80 εκατομμύρια δολάρια

 

 

 

1. Pink Star Diamond Ring

politimi lithi daxtulidia

Συχνά ακούμε να αποκαλείται ως το πιο ακριβό διαμάντι! Το διαμαντένιο δαχτυλίδι Pink Star είναι ένα κόσμημα 132,5 καρατίων το οποίο αγοράστηκε σε δημοπρασία έναντι του απίστευτου ποσού των 83 εκατομμυρίων δολαρίων. Ωστόσο, επιστράφηκε στο Sotheby’s όπου εκτιμήθηκε μόλις 72 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγές

https://www.ediva.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή