Χάρη δεν μας κάνει κανένας

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Χάρη δεν μας κάνει κανένας

Αναγκαζόμαστε για μια φορά ακόμα – πιστεύω η τελευταία – να ενημερώσουμε ότι ο ΠΑΛΜΟΣ εκδίδεται κάθε Παρασκευή και βάσει του τελευταίου ΦΕΚ (1893/11-07-2014) θεωρείται Εβδομαδιαία Νομαρχιακή Εφημερίδα του Νομού Αττικής.

Αυτό σημαίνει ότι αφού πληρούμε τις προϋποθέσεις του νόμου 3548/2007, έχουμε την δυνατότητα να καταχωρούμε δημοσιεύσεις υπηρεσιών του δημοσίου, ΟΤΑ, Ν.Π.Δ.Δ., Ν.Π.Ι.Δ. και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Μεταξύ αυτών και ο Δήμος Γαλατσίου, ο οποίος είναι υποχρεωμένος να καταχωρεί όλες τις δημοσιεύσεις στην εφημερίδα μας. Γι’ αυτό λέμε – και ας το καταλάβουν κάποιοι! – ότι δεν μας κάνουν καμία χάρη, τον νόμο τηρούν.
Για να φτάσει όμως ο ΠΑΛΜΟΣ να είναι καταχωρημένος ως εβδομαδιαία νομαρχιακή εφημερίδα στο ΦΕΚ, το οποίο εκδίδεται κάθε χρόνο, θα πρέπει να πληροί ορισμένες εκ του νόμου προϋποθέσεις. Γι’ αυτό το λόγο κάθε τέλος του έτους καταθέτουμε στην Γ.Γ. Επικοινωνίας – Γ.Γ. Ενημέρωσης μια σειρά δικαιολογητικών όπως:
1. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη σχετικά με τους δημοσιογράφους που απασχολεί.
2. Λογιαριασμοί ασφαλισμένων Ι.Κ.Α.
3. Βεβαίωση από ΕΤΑΠ-ΜΜΕ.
4. Πίνακας προσωπικού θεωρημένος από την επιθεώρηση εργασίας.
5. Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την ΔΟΥ όπου δηλώνεται ο ΦΠΑ που έχει εισπραχθεί από τα πωλούμενα αντίτυπα.
6. Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
7. Βεβαίωση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για τα πωλούμενα αντίτυπα.
8. Υπεύθυνες δηλώσεις των νομίμως απασχολούμενων διανομέων.
9. Υπεύθυνη Δήλωση ιδιοκτήτη και φωτοτυπία ταυτότητας αυτού για την αυταπάγγελτη αναζήτηση ποινικού μητρώου.
Αφού, λοιπόν, γίνει ο απαραίτητος έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκδίδεται το σχετικό ΦΕΚ.
Να σας ενημερώσουμε ότι κάθε χρόνο στο νομό Αττικής είναι μόνο 20 πιστοποιημένες εβδομαδιαίες εφημερίδες. Αντί λοιπόν ορισμένοι να κλαψουρίζουν ότι δήθεν τυγχάνουμε ευνοϊκής μεταχείρισης, ας προχωρήσουν και οι ίδιοι στην έκδοση εβδομαδιαίας εφημερίδας ώστε να έχουν το δικαίωμα καταχώρησης των δημοσιεύσεων του Δημοσίου και φυσικά του Δήμου Γαλατσίου. Είναι τόσο απλά τα πράγματα.

7 Αναπλάσεις


Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης Μαρτίου ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία ο αναμορφωμένος προυπολογισμός καθώς και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για το 2015.

Η αναμόρφωση κρίθηκε απαραίτητη από την νεά διοίκηση γιατί ο προϋπολογισμός που είχε ψηφιστεί ήταν ουσιαστικά της προηγούμενης διοίκησης Τσίρου. Τα νέα στοιχεία στο αναμορφωμένο τεχνικό πρόγραμμα είναι οι αναπλάσεις των Πλατειών. Επτά συνολικά πλατείες θα αναπλαστούν συνολικού κόστους 1,1 εκ ευρώ:
• Πλατεία μεταξύ των οδών Βυζαντίου, Αθηναίων, Παραδεισίου
• Πλατεία των οδών Αλκυόνης και Πυθίας
• Πλατεία Ελευθερίας
• Πλατεία Καλογήρου Σαμουήλ
• Πλατεία Αλκυόνης – Κουντουριώτου
• Πλατεία στη συμβολή των οδών Σκρα & Ναυαρίνου
• Πλατεία Αγίας Γλυκερίας.
Θα καταβληθεί προσπάθεια μέσα από τις μελέτες ανάπλασης, οι πλατείες αυτές να είναι προσιτές και χρηστικές στους πολίτες και ειδικά σε μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και ΑμΕΑ.

Σύμφωνα με έγκυρες
πληροφορίες
του ΠΑΛΜΟΥ από φέτος μαζί με την
φορολογική δήλωση
θα καταθέτουμε
και μια αιματολογική
εξέταση. Από το ύψος
της χοληστερίνης και
των τριγλυκεριδίων
θα υπολογίζεται
ο φόρος λίπους
που θα επιβάλλεται
στον φορολογούμενο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή