Με 2-1 νίκησε το Γαλάτσι την Αθηναΐδα

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Με 2-1 νίκησε  το Γαλάτσι  την Αθηναΐδα

Ένα εξαιρετικό παιχνίδι μεταξύ Π.Α.Σ. ΓΑΛΑΤΣΙ και Αθηναΐδας, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι τυχεροί φίλαθλοι Γαλατσίου και Κυψέλης, που συνέρευσαν το απόγευμα του Σαββάτου στο γήπεδο Γαλατσίου.

Η Αθηναΐδα ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και κατάφερε να προηγηθεί στο 13ο λεπτό, όταν σε οργανωμένη αντεπίθεση ο Ράντα έγινε αποδέκτης της σέντρας και από κοντά πλάσαρε τον Φραγκουλόπουλο. (0-1). Το Γαλάτσι δεν πτοήθηκε από το εις βάρος του σκορ και προσπάθησε για την ανατροπή του αποτελέσματος, πράγμα που πέτυχε στο 25ο λεπτό, όταν σε κόρνερ που εκτέλεσε ο Βαγγέλης Συγγελάκης, ο Γιώργος Καραμανίδης πηδώντας ψηλότερα από όλους κέρδισε την κεφαλιά και σέρβιρε στον 17χρονο Μιχαήλ Παπαδόπουλο, που βρέθηκε την κατάλληλη στιγμή στην κατάλληλη θέση και με άπιαστο πλασέ ισοφάρισε το παιχνίδι, επιτυγχάνοντας το έβδομο τέρμα του στο Πρωτάθλημα (1-1).
Παρά τις όμορφες προσπάθειες των δύο ομάδων, το 1-1 παρέμεινε ως το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο επεφύλασσε πολλές συγκινήσεις για τους οπαδούς των δύο ομάδων. Πρώτα η Αθηναΐδα στο 55ο λεπτό είχε κεφαλιά στο οριζόντιο δοκάρι του Γιάννη Φραγκουλόπουλου, για να απαντήσει το Γαλάτσι στο 61ο λεπτό, όταν κοντινό σουτ του Μπέρμπεκ, σταμάτησε επίσης στο οριζόντιο δοκάρι του Κορδερά.
Στο 64ο λεπτό έγινε μία φάση με πολλή αμφισβήτηση. Ο Γιώργος Καραμανίδης εκτέλεσε φάουλ από 40 περίπου μέτρα, η μπάλα είχε κατεύθυνση τα δίκτυα και στη φάση παρενεβλήθη ο Θοδωρής Αμιράλης, που βρισκόταν σε θέση οφσάιτ, το οποίο ορθώς υπεδείχθη από τον βοηθό διαιτητή. Το ερώτημα που πλανάται είναι αν είχαν δίκιο οι παίκτες του Γαλατσίου που ζήτησαν να κατακυρωθεί το γκολ, ισχυριζόμενοι ότι η μπάλα είχει περάσει την γραμμή του τέρματος, όταν την βρήκε ο Αμιράλης.
Το νικητήριο γκολ για την ομάδα του Γαλατσίου, επετεύχθη στο 74ο λεπτό, όταν ο Λευτέρης Διαμαντίδης, δεχόμενος την μπάλα από τον Σταμάτη Αλάμπεη, ελίχθηκε θαυμάσια στην άμυνα των φιλοξενουμένων και πάσαρε στον Χάρη Χαραλάμπους, που έβγαλε μία υπέροχη ασίστ στον Μιχάλη Μπέρμπεκ, την «χρυσή αλλαγή» του Βάλβη, ο οποίος με ασύλληπτο σουτ μέσα από την περιοχή, πέτυχε το 2-1, ολοκληρώνοντας την μεγάλη ανατροπή για το Γαλάτσι, επιτυγχάνοντας παράλληλα το 15ο τέρμα του στη διοργάνωση.
Το Γαλάτσι έφθασε τις 19 νίκες στο Πρωτάθλημα και εξακολουθεί να παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα όλων των Αθηναϊκών Πρωταθλημάτων, ενώ παράλληλα διατήρησε διαφορά ασφαλείας 11 βαθμών από τη 2η Κοψαχείλα και 19 βαθμών από τον 3ο Λαρισαϊκό.
Ο πολυνίκης προπονητής του Γαλατσίου Πάρις Βάλβης παρέταξε την ομάδα με την παρακάτω σύνθεση:
Φραγκουλόπουλος, Μπίλο, Βασιλάκης, Αμιράλης, Καραμανίδης, Συγγελάκης, Νιάρος (46’ Μπέρμπεκ), Κουλούρης (63’ Αλάμπεης), Χαραλάμπους, Τσαλιαγκός, Παπαδόπουλος (57’ Διαμαντίδης).

Πήγαινε στην κορυφή