Είναι θέμα νοοτροπίας

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Είναι θέμα νοοτροπίας

Είναι θέμα νοοτροπίας

Έχει δίκιο η Ειρήνη Χατζούδη, η οποία με την επιστολή της (σελίδα 9) θλίβεται και πικραίνεται με την  εικόνα που παρουσιάζεται στις πολυποίκιλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνει ο Δήμος Γαλατσίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Καμίνι». Είναι γεγονός ότι ο πολύς κόσμος δεν τις έχει αγκαλιάσει. Οι θεατές είναι πάντα οι ίδιοι, ένα μικρό και περιορισμένο κοινό.
Δεν νομίζω να είναι θέμα επικοινωνίας των εκδηλώσεων. Μακάρι να ήταν γιατί τότε θα ήταν εύκολο να αντιμετωπιστεί. Όλες οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τον Δήμο προαναγγέλλονται από τον «Παλμό» από το site του Δήμου και από το site το δικό μας.
Οι δημότες ενημερώνονται και με αφίσες, οι οποίες αναρτώνται στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου και πολλές φορές στην πόρτα εισόδου του Δημαχείου καθώς και στο «Καμίνι».
Επομένως, πληροφόρηση υπάρχει και μπορεί να βελτιωθεί ακόμα.
Αυτό που δεν βλέπω να βελτιώνεται είναι η νοοτροπία και η αντίληψη που επικρατεί.
Συμφωνώ απόλυτα με το απόσπασμα της επιστολής το οποίο λέει ότι «στεναχωριέμαι με τις τόσες πολιτικές παρατάξεις, τους πολιτιστικούς συλλόγους που μόνο και μόνο επειδή η παρούσα διοίκηση οργανώνει τις εκδηλώσεις, δεν έρχονται είτε από μικροπολιτικές σκοπιμότητες είτε από ανόητα συμπλέγματα είτε γιατί πολύ απλά ό,τι δεν οργανώνουμε εμείς, ή δεν είμαστε εμείς μπροστάρηδες, δεν αξίζει». Δυστυχώς έτσι είναι.
Στο θέμα τώρα της καλύτερης επικοιωννίας των εκδηλώσεων από το Δήμο, θα μπορούσαν να αγίνουν πολλά ακόμα. Όπως για παράδειγμα, η αποστολή΄ομαδικών e-mail προς τους δημότες ή μέσω του παραδοσιακού τρόπου της αφισοκόλλησης. Αλλά είπαμε, δεν είναι θέμα πληροφόρησης αλλά νοοτροπίας.

Καλό είναι μια πόλη…

…ένας Δήμος, να διαθέτει όσες περισσότερες υποδομές μπορεί προς όφελος των δημοτών κατοίκων.
Τα τέσσερα, όμως, ΚΑΠΗ που λειτουργούν στο Δήμο μας θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι υπερβολικός αριθμός. Ειδικά σήμερα που πρέπει να καλυφθούν άλλες, πιο επιτακτικές, ανάγκες από το Δήμο, θα πρέπει να γίνεται σχετική οικονομία.
Τα ενοίκια κάποτε, αν και σε μερικές πειρπτώσεις υπερβολικά υψηλά, τα θεωρούσαμε φυσιολογικά γιατί υπήρχε ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης. Σήμερα, όμως, που έχουμε πληθώρα ξενοίκιαστων χώρων, τα ενοίκια θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα. Δεν γνωρίζω τι καθεστώς επικρατεί σε διάφορους χώρους που έχει νοικιάσει ο Δήμος αλλά το ενοίκιο των 800 ευρώ που πληρώνει για το 4ο ΚΑΠΗ το θεωρώ υψηλό. Στο σημείο που βρίσκεται το ακίνητο και τα τετραγωνικά του, δεν δικαιολογούν με τίποτα αυτό το ενοίκιο. Και καλά θα κάνει ο Δήμος να το μειώσει. Είπαμε: επείγει να καλυφθούν άλλες ανάγκες τις οποίες έχει δημιουργήσει η κρίση.
Εδώ που τα λέμε όσες φορές κι αν έχω περάσει από αυτό το ΚΑΠΗ (Τσακάλωφ και Ξάνθου, στα Κρητικά) ζήτημα είναι να υπάρχουν τρεις τέσσερις ηλικιωμένοι μέσα. Μήπως ο Δήμος θα πρέπει να εξετάσει την περαιτέρω λειτουργία του; Εξάλλου η δημιουργία του 4ου ΚΑΠΗ στην περιοχή αυτή δεν έγινε γιατί το υπαγόρευσαν οι ανάγκες των δημοτών, αλλά οι ψηφοθηριακές ανάγκες του Κυριάκου Τσίρου.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει ότι πλούσιος, κατά την άποψή του,
είναι αυτός που διαθέτει πολύ ελεύθερο χρόνο
για να διαβάζει και να γράφει ποίηση.
Άρα, βάσει του ΟΑΕΔ, έχουμε 1,5 εκατομμύριο πλούσιους!!!

Ο βουλευτής
Καστοριάς
του ΣΥΡΙΖΑ
Βαγγέλης
Διαμαντόπουλος

υπεραμυνόμενος
της απόφασής του να πάρει
βουλευτικό αυτοκίνητο
δήλωσε: «Έχετε μήπως υπόψιν σας κάποιον εργαζόμενο ή υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στο νομό ή στην πόλη του, να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύσει εκτός έδρας, να μην παρέχεται από την εταιρεία του στέγη, τροφή και μέσο
μετακίνησης;».

Ραντεβού στα… βενζινάδικα,
σύντροφοι!

«Σαν γίνει
ο βλάχος άρχοντας,
αλίμονο
στους βλάχους!»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή