Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι καλύτερες συμβουλές άσκησης

Ξέρουμε καλά ότι η γυμναστική είναι αναγκαία στην καθημερινή μας ζωή. Ήρθε η ώρα, λοιπόν, για μερικές χρήσιμες συμβουλές από τους ειδικούς του iatronet.gr, που θα μας βοηθήσουν να οργανώσουμε τους κόπους μας καλύτερα, και να δούμε πιο σίγουρα αποτελέσματα.

Καταγράψτε την πρόοδό σας, και ανά πάσα στιγμή θα σας φτιάχνει την διάθεση αν νιώθετε πως δεν έχετε όρεξη για γυμναστική.
Μην σας ενδιαφέρει αν άλλα άτομα στο γυμναστήριο, στο μάθημα ή και στην παρέα σας έχουν πιο γρήγορη πρόοδο από εσάς. Ο καθένας έχει τους ρυθμούς του. Η υγεία δεν είναι ανταγωνισμός.
Μην ξεχνάτε ποτέ ότι η προθέρμανση, όπως και η χαλαρή γυμναστική για χαλάρωση είναι αναγκαίες. Μην τις κάνετε μισές.
Προσπαθήστε να βάλετε μικρά sessions γυμναστικής μέσα στην ημέρα σας. Σκάλες, αντί για ασανσέρ. Παρκάρετε το αυτοκίνητο μερικά τετράγωνα μακριά και περπατήστε… είναι πολύ εύκολο να κάνετε λίγη έξτρα γυμναστική. Όταν κάνετε τρέξιμο, δοκιμάστε διαλειμματική γυμναστική: χαλαρό τρέξιμο, πολύ έντονο για λίγο, και πίσω στο χαλαρό. Τα κλασικά ροκανίσματα για κοιλιακούς είναι ξεπερασμένα. Υπάρχουν πολλές ασκήσεις που γυμνάζουν τους κοιλιακούς. Μια από αυτές τις ασκήσεις είναι η σανίδα.
Ακούστε προσεκτικά το σώμα σας. Αν αισθάνεστε πως δεν μπορείτε να γυμναστείτε, αν πονάτε ή αν αισθάνεστε άρρωστοι, σταματήστε την γυμναστική. Η ανάπαυση είναι εξαιρετικά σημαντική.
Μην κόβετε διατροφικές ομάδες από την καθημερινότητά σας.
Τέλος, μην ξεχνάτε ότι πρέπει να είστε ρεαλιστές και να έχετε υπομονή.