Τα ψέματα τελείωσαν!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τα ψέματα τελείωσαν!

Η σύντομη προεκλογική περίοδος των τριών εβδομάδων που διανύσαμε φτάνει στο τέλος της. Την Κυριακή το βράδυ, στις 9.30, θα ξέρουμε όχι ποιό κόμμα θα κεδίσει τις εκλογές αλλά ποιά θα είναι η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος θα κόψει πρώτος το νήμα από τη δεύτερη Ν.Δ.

Στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού» έγραφα ότι η διαφορά αυτή δεν θα είναι μικρότερη του 5%. Μετά όμως και την τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη ενώπιον του Μητροπολίτη Άνθιμου, πλέον είμαι σίγουρος ότι η διαφορά αυτή θα αυξηθεί.
Ειλικρινά δεν μπόρεσα να καταλάβω γιατί ο πρωθυπουργός επέλεξε να ρίξει το βάρος του προεκλογικού του αγώνα στα δεξιά της παράταξής του αφού είναι γνωστό ότι η μεγαλύτερη μάζα των μετριοπαθών ψηφοφόρων βρίσκεται στο ΄χώρο μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Εκεί είναι αυτό που λέμε πολιτικό κέντρο. Από αυτή τη δεξαμενή θα μπορούσε να αντλήσει ψήφους και όχι από αυτή της Χρυσής Αυγής ή του ΛΑΟΣ. Εκτός κι αν η επιλογή του αυτή δεν είχε σχέση με την προεκλογική του τακτική αλλά με την ιδεολογική τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά.
Η εκστρατεία του φόβου πάντως δεν φαίνεται ότι έπεισε τους πολίτες, οι οποίοι, όπως δείχνουν τα πράγματα, θα εμπιστευθούν την τύχη της χώρας στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα.
Ο οποίος Αλέξης Τσίπρας από τη Δευτέρα, εκτός από τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα της χώρας που έχει να αντιμετωπίσει, θα έχει κι ένα επιπλέον εσωκομματικό όμως πρόβλημα. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον να αφήσει στην άκρη την πολυγλωσσία και να εκφράζεται με μια φωνή. Γιατί η διαφοροποίηση κάποιου στελέχους όταν το κόμμα είναι στην αντιπολίτευση, δεν είναι το ίδιο με την διαφορετική άποψη ενός βουλευτή ή ενός υπουργού όταν το κόμμα θα είναι στην κυβέρνηση.
Καλή ψήφο, λοιπόν με νηφαλιότητα, περίσκεψη και ηρεμία. Κι ένα είναι σίγουρο: από τη Δευτέρα δεν θα πλήξουμε!


Ο μεγαλύτερος συνασπισμός κομμάτων…

… ο οποίος μετέχει στις εκλογές, είναι αυτός στον οποίο ηγείται ο Πάνος Καμμένος. Σύμφωνα με τη δήλωση που κατέθεσε στον Άρειο Πάγο, η ονομασία του είναι: «Ανεξάρτητοι Έλληνες, Εθνική πατριωτική συμμαχία, Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος, Λευκό, Πυρήκαυστος Ελλάδα, Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος, Ανεξαρτητοι Έλληνες (Πάνος Καμμένος)», Σιδηρόδρομος δηλαδή… Γι’αυτό και ο πρόεδρος Πάνος παίζει με τα τρενάκια του.

ΘΡΑΣΟΣ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 19 Ιανουαρίου, μεταξύ των άλλων θεμάτων, συζητήθηκε και η κατεδάφιση των εγκαταστάσεων του Δήμου Γαλατσίου στο Λόφο του Κόκκου όπου σταθμεύουν τα απορριμματοφόρα και τα άλλα οχήματα της υπηρεσίας Καθαριότητας.

Όπως έχουμε γράψει στον «ΠΑΛΜΟ», από το 2011 έχει επιβληθεί πρόστιμο στο Δήμο Γαλατσίου της τάξης του 1,2 εκατ. ευρώ από το Δασαρχείο και την Πολεοδομία γιατί οι εγκαταστάσεις έχουν χτιστεί χωρίς άδεια και εντός δασικής αναδασωτέας περιοχής. Θα πρέπει λοιπόν ο Δήμος για να αποφύγει την καταβολή αυτού του υπέρογκου προστίμου, να κατεδαφίσει τις εγκαταστάσεις. Όπως ειπώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα ήταν γνωστό στην προηγούμενη διοίκηση του Κ. Τσίρου αλλά για 7,5 χρόνια δεν έκανε απολύτως τίποτα για να βρεθεί λύση στο θέμα. Στην προχθεσινή συνεδρίαση του Σώματος, η κα Κιτσίνη, δημοτική σύμβουλος η οποία έχει εκλεγεί με τον Κ. Τσίρο και η οποία ήταν και για 2 θητείες μέλος της προηγούμενης διοίκησης σε σημαντικές θέσεις, εγκάλεσε τη σημερινή διοίκηση και τον Δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο γιατί, όπως είπε, δεν έχουν κατορθώσει μέχρι τώρα να βρουν λύση στο πρόβλημα. Κατά την άποψή της, φταίει η σημερινή διοίκηση που σε 6 μήνες δεν βρήκε λύση και δεν έχει καμία ευθύνη η προηγούμενη διοίκηση που για 8 χρόνια δεν είχε αγγίξει το πρόβλημα. Αυτό κι αν είναι θράσος!
Παρόλα αυτά το θέμα θα αντιμετωπιστεί έστω προσωρινά, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος. Όταν κατεδαφιστούν οι εγκαταστάσεις στο Λόφο του Κόκκου και μέχρι να βρεθεί οριστική λύση για το Δήμο, τα οχήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας μάλλον θα φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων. Ζήτησε δε ο Δήμαρχος και από τις άλλες παρατάξεις, εάν έχουν κάποια πρόταση, να την καταθέσουν στο Σώμα ώστε από κοινού να βρουν την πο συμφέρουσα και ασφαλή λύση στο πρόβλημα που προέκυψε.


Οδηγό επιβίωσης
στην πόλη
σε συνθήκες
χάους…

…εξέδωσε το ΕΠΑΝ
(Καζάκης)
για τους πολίτες.
Ο κατάλογος αυτός,
μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει
τι πρέπει να έχουν προμηθευτεί
οι πολίτες:
νερό, βιταμίνες, λάδι, ζυμαρικά,
σοκολάτα, ξηρούς καρπούς,
γάλα, κονσέρβες, ρύζι, αλάτι,
πιπέρι, ξύδι, καφέ, ζάχαρη,
μπισκότα (Πτι μπερ ή Μιράντα
παρακαλώ), σαπούνι, οινόπνευμα,
ξυραφάκια, σαμπουάν,
οδοντόκρεμα, χαρτί υγείας,
προφυλακτικά
(γιατί, όπως λέει και ο συντάκτης,
η φτώχεια
θέλει καλοπέραση), αλοιφή
για τις αμμοροϊδες,
σφυρίχτρα, εφημερίδες… κ.α.

Αχρείαστα νά’ναι αλλά
πού ξέρεις καμιά φορά,
ρε παιδί μου…

Πήγαινε στην κορυφή