Το πρώτο τραμπολίνο ολυμπιακών προδιαγραφών στον Δήμο Αγίας Βαρβάρας

Το πρόγραμμα αναβάθμισης των αθλητικών υπηρεσιών προς τους δημότες της Αγίας Βαρβάρας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς και εμπλουτίζεται με νέα αγωνίσματα. Το τελευταίο απόκτημα της δημοτικής αρχής είναι το πρώτο αγωνιστικό τραμπολίνο ολυμπιακών προδιαγραφών το οποίο τοποθετήθηκε στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας «Νίκης 2ου Λυκείου», Σιπύλου 16.

Το τραμπολίνο, πέρα από ένα πολύ εντυπωσιακό ολυμπιακό άθλημα, αποτελεί και έναν από τους πιο ευχάριστους και διασκεδαστικούς τρόπους γυμναστικής. Δίνει μια πρωτόγνωρη αίσθηση έλλειψης βαρύτητας και την αίσθηση ότι πετάς. Είναι ένα άθλημα που δεν κάνει διακρίσεις καθώς απευθύνεται σε όλους, παρέχοντας πρωτίστως εκγύμναση και ψυχαγωγία. Αρέσει ιδιαίτερα στα παιδιά, καθώς το βλέπουν σαν κάτι το διαφορετικό, μια άλλη αίσθηση, ένα διαφορετικό ‘παιχνίδι’ από τα άλλα.

Το τραμπολίνο ξεκίνησε στην Αμερική, μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Στην Ευρώπη εμφανίστηκε αργότερα, τη δεκαετία του ‘50. Το 1964 πραγματοποιήθηκε το 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στην Ελλάδα αναπτύχθηκε στη δεκαετία του ‘90, ενώ το 1998 διοργανώθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το τραμπολίνο χαρακτηρίστηκε Ολυμπιακό άθλημα στην Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ το 2000 ως ατομικό αγώνισμα για άνδρες και γυναίκες.

Παιδιά οποιασδήποτε ηλικίας μπορούν να ασχοληθούν με το Τραμπολίνο στα πλαίσια της ενδυνάμωσης και της ψυχαγωγίας. Παρόλα αυτά, η ενασχόληση με τον Πρωταθλητισμό εστιάζεται κυρίως στις μικρές ηλικίες καθώς αποτελεί μια πολυετή, επίμονη και στοχευμένη εκπαίδευση.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας έχει εξασφαλίσει την συνεργασία με κορυφαίο Έλληνα προπονητή που διαθέτει ιδιαίτερη εξειδίκευση και εγγυάται την ασφαλή άσκηση παιδιών και ενηλίκων.

Τα τμήματα τραμπολίνο λειτουργούν στο Δημοτικό Κλειστό Γυμναστήριο Αγίας Βαρβάρας «Νίκης 2ου Λυκείου», Σιπύλου 16 ως εξής:

Α τμήμα

ΔΕΥΤΕΡΑ και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19:30-20:30

Β τμήμα

ΤΡΙΤΗ 19:30-20:30

ΣΑΒΒΑΤΟ 08:00-09:00

Τηλέφωνα επικοινωνίας: ΔΗΚΕΑΒ 2105697223

 

ΔΤ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή