Δήμος Αθηναίων: 2,5 τόνοι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους δήμους της Δυτικής Αττικής

Δήμος Αθηναίων
Δήμος Αθηναίων: 2,5 τόνοι τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στους δήμους της Δυτικής Αττικής

Ο δήμος Αθηναίων βρίσκεται από την πρώτη στιγμή σε ανοιχτή γραμμή με τους δήμους της Δυτικής Αττικής που έχουν πληγεί από τα καιρικά φαινόμενα, προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών.

Η προσπάθεια αυτή ενισχύθηκε καθώς πραγματοποιήθηκε αποστολή βοήθειας από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του δήμου Αθηναίων.

Δύο φορτηγά του δήμου Αθηναίων παρέδωσαν πάνω από 2,5 τόνους τρόφιμα μακράς διάρκειας (εμφιαλωμένο νερό, γάλα, βρεφικές τροφές, χυμούς, μαρμελάδες, μπισκότα, ξηρούς καρπούς, κ.λπ.), μερίδες έτοιμου φαγητού καθώς και είδη προσωπικής υγιεινής για παιδιά και ενήλικες. Επιπλέον δόθηκαν πάνω από 30 κιβώτια με είδη ρουχισμού και υπόδησης καθώς και 600 κλινοσκεπάσματα και 23 κουτιά με φαρμακευτικό υλικό.

“Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να δείξουμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη μας στους κατοίκους των περιοχών που ζουν μία άνευ προηγουμένου καταστροφή αλλά και στις δημοτικές αρχές που υπερβαίνουν εαυτούς για να την αντιμετωπίσουν” τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης. Σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων ότι “οι ανθρώπινες αυθαιρεσίες σε συνδυασμό με την έλλειψη κεντρικού χωροταξικού σχεδιασμού κάνουν τη θέση του πολίτη ακόμη πιο ευάλωτη απέναντι στα φυσικά φαινόμενα”, επισημαίνοντας τη σημασία υιοθέτησης της ατζέντας αστικής ανθεκτικότητας από τους δήμους.

Στην πρωτοβουλία του δήμου Αθηναίων για στήριξη των πληγεισών περιοχών ανταποκρίθηκαν το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, οι εταιρείες Γευσήνους, το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια και η ΝΑΤΟΥΡΑ ΕΜΦΙΑΛΩΤΙΚΗ.

Οι αρμόδιες διευθύνσεις του δήμου Αθηναίων βρίσκονται σε συνεχή συνεδρίαση εκτιμώντας τα δεδομένα που υπάρχουν και παραμένουν σε ετοιμότητα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή