Μέχρι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου η υποβολή προτάσεων καινοτομίας για το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων και μέχρι την Κυριακή 19 Νοεμβρίου φοιτητές, ερευνητές, νέοι επιστήμονες, επαγγελματίες και startups από όλη την Ελλάδα, καλούνται να υποβάλουν τις προτάσεις τους για ψηφιακές εφαρμογές που θα υλοποιηθούν στον δήμο της Αθήνας, με στόχο την ποιότητα ζωής των πολιτών και των επισκεπτών της πόλης.
Το Athens Digital Lab του δήμου Αθηναίων δημιουργείται με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το Athens Partnership με τη συνεργασία της COSMOTE, της Νokia και του ΙΣΝ.
«Οι νέοι είναι εκείνοι που με τις γνώσεις και την όρεξη που έχουν μπορούν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες που θα αλλάξουν τη ζωή στην Αθήνα» δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι «μέσω της συμμαχίας του Athens Digital Lab, εξασφαλίζονται τα εργαλεία και η υποστήριξη, ώστε οι νέοι ερευνητές να δουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους να γίνονται πραγματικότητα».
Οι προτάσεις υποβάλλονται στο www.athensdigitallab.gr  και αφορούν τη δημιουργία IoT (Internet of Things) εφαρμογών για έξυπνες πόλεις, για θέματα όπως η καθαριότητα, η στάθμευση, η διαχείριση πρασίνου, δημοσίου χώρου και στόλου οχημάτων. Οι ομάδες νέων που θα επιλεγούν, θα στεγαστούν στο Σεράφειο του δήμου Αθηναίων, τον νέο κόμβο καινοτομίας, πολιτισμού και αθλητισμού του δήμου Αθηναίων, όπου θα έχουν όλα τα απαραίτητα τεχνοοικονομικά εφόδια, συμβουλευτική και εμπορική υποστήριξη από την Cosmote και την Nokia και τη δυνατότητα να εξελίξουν τις ιδέες τους σε πραγματικές προηγμένες λύσεις.
Περισσότερα για τους όρους του διαγωνισμού και τα οφέλη για τις ομάδες που θα επιλεγούν: www.athensdigitallab.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή