Ανοίγει με 52 εκατ. ευρώ το «Εξοικονομώ»

ΕΛΛΑΔΑ
Ανοίγει με 52 εκατ. ευρώ το «Εξοικονομώ»

Ανοίγει εκ νέου  πίστωση για τα έργα των δήμων που είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα
«Εξοικονομώ των ΟΤΑ».

Σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κ. Σκρέκας, μετά από πιέσεις της ΚΕΔΕ, εξασφαλίζεται η ομαλή συνέχιση έργων των δήμων, τα οποία είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ των ΟΤΑ», βρίσκονται σε φάση υλοποίησης και αφορούν δράσεις ενεργειακής αναβάθμισης δημοσίων κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων.
Επιπλέον το υπουργείο σε συμφωνία με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ), που είναι και ο αρμόδιος φορέας υλοποίησης του προγράμματος, επιταχύνει την υλοποίηση των έργων που βρίσκονται σε φάση συμβασιοποίησης, διαθέτοντας πιστώσεις ύψους 52 εκατ. ευρώ.
Σχολιάζοντας την απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, τονίζει πως η  ευνοϊκή αυτή διευθέτηση του ζητήματος «δίνει μια σημαντική ανάσα στους δήμους για να προχωρήσουν έργα τα οποία κινδύνευαν να απενταχθούν. Ανάσα που ενισχύεται ακόμη περισσότερο με την εξασφάλιση χρηματοδότησης και για τα έργα που βρίσκονται στη φάση της συμβασιοποίησης».
Σημειώνει ότι το όφελος είναι πολλαπλό: για τις τοπικές μας κοινωνίες, για την προστασία του περιβάλλοντος, την κλιματική αλλαγή αλλά και για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς εργασίας.
«Έρχεται  μάλιστα σε μια περίοδο που τα επενδυτικά προγράμματα των δήμων, λόγω των τεράστιων περικοπών στη ΣΑΤΑ, βρίσκονται υπό το μηδέν. Εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση τις πιέσεις προς την κεντρική κυβέρνηση για να δώσει τα χρήματα που οφείλει και χρειάζεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση» καταλήγει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή