Το «πράσινο φως» : Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης

Το «πράσινο φως» για την ανάπλαση στους κοινόχρηστους χώρους στο Ο.Τ. 668 και Ο.Τ. 669 που βρίσκονται επί της οδού Π.Π. Γερμανού, καθώς επίσης και σε τμήμα της οδού Ρήγα Φεραίου, έδωσε την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με την έγκριση της σχετικής Προγραμματικής Σύμβασης, η οποία θα υπογραφεί με την διοίκηση του Δήμου και την Περιφέρεια Αττικής στο προσεχές διάστημα.

Ο Δήμος Αγίας Βαρβάρας θα μετατρέψει τους κοινόχρηστους χώρους, συνολικής έκτασης 1,5 στρέμ. σε χώρους πρασίνου, αναψυχής και άθλησης των κατοίκων του Δήμου μας.

Έμφαση δίνεται στα όργανα εκγύμνασης ώστε να ανταποκρίνονται στα σύγχρονα κριτήρια εργονομίας, αισθητικής, και ασφάλειας. Εξασφαλίζεται η μέγιστη αυτονομία και απομόνωση του χώρου, από την κίνηση των οχημάτων, με χαμηλά κιγκλιδώματα. Οι χτιστές κατασκευές θα έχουν μικρό ύψος προκειμένου να εξασφαλίζεται η ορατότητα όλου του χώρου, ακόμη και στα μικρά παιδιά. Επιστρώσεις με κυβόλιθους, η διαμόρφωση των πεζοδρομίων γύρω από τους κοινόχρηστους χώρους για την ασφαλή κυκλοφορία των πεζών και των ΑΜΕΑ, ο αστικός εξοπλισμός, ο ηλεκτροφωτισμός, η άρδευση, η φύτευση, συμπληρώνουν την εικόνα ανάπλασης.

Στόχος του έργου είναι η ανάδειξη της περιοχής και η αισθητική και ποιοτική αναβάθμισή της, δημιουργώντας ένα φιλικό, ευχάριστο και λειτουργικό περιβάλλον χωρίς εξάρσεις και υπερβολέςv

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή