Φωτορεπορτάζ από τους αγώνες δρόμου “Γαλάτσι 2014”

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Φωτορεπορτάζ από τους αγώνες δρόμου “Γαλάτσι 2014”
Περισσότερα από 1.000 άτομα, όλων των ηλικιών, αψήφησαν το τσουχτερό κρύο την Κυριακή 23 Νοεμβρίου και πήραν μέρος στον Αγώνα Δρόμου «Γύρος Γαλατσίου 2014», που διοργάνωσε ο Δήμος Γαλατσίου με σκοπό τη διεκδίκηση του Παλαί ως δημόσιου χώρου αθλητισμού και πολιτισμού.

Παρά το προσωρινό κλείσιμο ορισμένων δρόμων στην πόλη μας δεν δημιουργήθηκαν έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα χάρη στην υπομονή των πολιτών και την οργάνωση από το Δήμο Γαλατσίου, καθώς και στην αγαστή συνεργασία τους με την Ελληνική Αστυνομία, που είχε την εποπτεία του αγώνα. Όμως, όλα αυτά δεν θα ήταν δυνατά χωρίς την ουσιαστική βοήθεια και συνεισφορά από εθελοντές και μοτοσικλετιστές. Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα ήταν σε ετοιμότητα ειδική μονάδα φροντίδας για την άμεση παρέμβαση σε περίπτωση ατυχήματος ή θέματος υγείας.
Οι πολίτες τρέχοντας στον αγώνα δρόμου, απέδειξαν έμπρακτα την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει να σωθεί το Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο (Παλαί) και να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολιτών.
Ο δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα δρόμου των 6 χλμ., χαιρέτισε την εκδήλωση με τα εξής λόγια: «Σας καλωσορίζουμε στον 1ο Γύρο Γαλατσίου και ευχαριστούμε από καρδιάς, όλους όσους συμμετέχουν και σε λίγο θα πλημμυρίσουν τους δρόμους της πόλης, τρέχοντας για καλό, τρέχοντας για το Παλαί. Ο 1ος Γύρος Γαλατσίου, ξεκινά σήμερα με δειλά βήματα, αλλά πιστεύουμε πως ο 2ος θα είναι καλύτερος και με περισσότερες συμμετοχές, ώστε σιγά-σιγά να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός.
»Αποφασίσαμε τη διοργάνωσή του για τρεις λόγους. Πρώτον για να πούμε σε όλους τη θέλησή μας, να μείνει το Παλαί ως χώρος Αθλητισμού και Πολιτισμού, δεύτερο να αναδείξουμε τη σημασία και την αξία που έχει ο αθλητισμός και ο εθελοντισμός  για όλους, μικρούς και μεγάλους και τρίτον, για να “συναντηθούμε”. Σε μια πόλη που η καθημερινότητα δε μας δίνει συχνά την ευκαιρία, να βρεθούμε, να πούμε ένα γεια, να κάνουμε μια βόλτα, ο σημερινός Γύρος ας είναι η αφορμή για να μαζευτούμε ξανά. Και σήμερα είναι πολύς κόσμος εδώ. Πολύς κόσμος που άφησε την κυριακάτικη ξεκούραση και ανεμελιά και ήρθε εδώ, να τρέξει, να αθληθεί, ή απλά να συμμετέχει. Σας ευχαριστώ και πάλι που βρίσκεστε εδώ σήμερα, ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου που δούλεψαν για αυτή τη διοργάνωση, αλλά θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας που η βοήθειά τους ήταν υπέρ-πολύτιμη. Ας ξεκινήσει ο αγώνας . Τα βραβεία περιμένουν τους νικητές. Όσο για μας, πήραμε ήδη το βραβείο μας. Το δικό μας βραβείο είστε εσείς και η παρουσία σας σ’ αυτό το χώρο».
Ο Αγώνας Δρόμου είχε αφετηρία και τερματισμό το Παλαί σε όλες τις κατηγορίες. Πρώτοι ξεκίνησαν οι ενήλικες συμμετέχοντες για τη βασική διαδρομή των έξι (6) χιλιομέτρων. Στη συνέχεια ακολούθησαν οι δρομείς – μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου για τα τέσσερα (4) χλμ. και τελευταίοι οι μαθητές του Δημοτικού για τη διαδρομή του ενός (1) χλμ.
Η διαδρομή των 6 χλμ. κάλυπτε την περιοχή από το Παλαί, κατά μήκος της Λεωφ. Βεικου, Πρωτοπαππαδάκη, Ελευθερίου Βενιζέλου, Αγίας Γλυκερίας, Κουρτίου, Κερκύρας, Αετορράχης, Γαλατσίου, Καραϊσκάκη, Παπαφλέσσα, Τράλλεων, Ναρκίσσου, Αγ. Ειρήνης και κατέληγε πάλι στο Πάλαι.
• Στην κατηγορία των ανδρών για τα 6χλμ. τερμάτισαν οι: Πάλλης Νικόλαος (1ος) αριθμός 428 (χρόνος 19:55), Μπακατσέλος Διομήδης (2ος) αριθμός 667 (χρόνος 19:55) και  Σκούταρης Νικόλαος (3ος ) αριθμός 971 (χρόνος 20:00).
• Στην κατηγορία των γυναικών για τα 6χλμ. τερμάτισαν οι: Ζαχαρία Εύη αρ. 374 (1η ) (χρόνος 26:56), Χουρίδου Ιωάννα (2η ) αριθμός 821 (χρόνος 27:25), Τσουκαλά Ιωάννα (3η ) αριθμός 672 (χρόνο 28:30).
• Στην κατηγορία των μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου για τα 4χλμ. τερμάτισαν οι: (1ος) αριθμός 174 Ροντογιάννης Αριστοφάνης, (2ος) αριθμός 237 Tordlend Goxhaj, (3ος) αριθμός 136 Ταμπάκης Χρήστος.
• Στην κατηγορία των μαθητριών Γυμνασίου-Λυκείου για τα 4χλμ. πρώτη τερμάτισε η Τσάμπαλη Μαριάννα, αριθμός 175.
• Στην κατηγορία των μαθητών Δημοτικού για το 1 χλμ. τερμάτισαν οι: Μπουζούκας Χρήστος (1ος ) αρ. 062, Ρούτουλας Θεοφάνης (2ος ) αρ. 231 και Ρούτουλας Νικόλαος (3ος ) αριθμός 232.
• Στην κατηγορία των μαθητριών Δημοτικού για το 1 χλμ. πρώτη τερμάτισε η Τσάπαλη Αγγελική, με τον αριθμό 341.
Στο τέλος του Αγώνα Δρόμου πραγματοποιήθηκε η απονομή των μεταλλίων και των κυπέλλων στους τρεις πρώτους νικητές από κάθε κατηγορία, ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής.
Πρωτοβουλίες όπως αυτή έχουν μοναδικό σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το δημόσιο χαρακτήρα του Κλειστού Ολυμπιακού Γυμναστηρίου και αποτελούν έναν ακόμη τρόπο διεκδίκησης της ελεύθερης πρόσβασης για τους νέους της πόλης μας σε χώρους αθλητισμού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή