2ο Μάθημα Λαϊκού Πανεπιστημίου 2017-2018 στον Δήμο Ελευσίνας

Την Τετάρτη 01 Νοεμβρίου 2017, στην πρώτη θεματική ενότητα: Ιστορία και Εικαστικά, η λέκτορας του Τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών κα Ευαγγελία Διαμαντοπούλου, θα δώσει διάλεξη με θέμα: «Ανάμεσα σε ανατολή και δύση: Η Ελληνική Τέχνη στον μεσοπόλεμο».

Είναι το 2ο μάθημα του Λαϊκού Πανεπιστημίου, του Ακαδημαϊκού έτους 2017-2018, που συνεχίζει για 3η συνεχή χρονιά και που αποτελεί τον επιτυχημένο θεσμό του Τμήματος Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α.

Η ανταπόκριση του κοινού, στα προηγούμενα έτη αλλά και στο εναρκτήριο μάθημα-ομιλία της κα Ελένη Λαδιά, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε.

Βιογραφικό Σημείωμα Ευαγγελίας Διαμαντοπούλου:

Είναι λέκτορας στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Αντικείμενό της αποτελεί η Ιστορία της Τέχνης με έμφαση στην ελληνική τέχνη, τόσο ως προς την ιστορική της διαχρονία όσο και ως προς τις εκλεκτικές της συγγένειες με την τέχνη άλλων πολιτισμών. Τα τρέχοντα ερευνητικά της ενδιαφέροντα εστιάζουν σε ζητήματα ταυτότητας και ετερότητας στην καλλιτεχνική δημιουργία. Άρθρα της έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά και ξένα επιστημονικά περιοδικά. Στο συγγραφικό της έργο περιλαμβάνονται οι μονογραφίες:

– Ο Θεόφιλος στο Πήλιο: Ζητήματα ζωγραφικής σκηνοθεσίας, εκδόσεις Αλεξάνδρεια, Αθήνα 2007.

– Η τέχνη του μπιλιάρδου: Ένα παιχνίδι με εικόνες, εκδόσεις Ταξιδευτής, Αθήνα.

– Η διμέτωπη ταυτότητα του Γιαννούλη Χαλεπά, εκδόσεις Ταξιδευτής, Αθήνα 2012.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή