Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Βιβλία που αξίζει να διαβάσετε!

Από τούτη εδώ τη στήλη, θα περάσουν βιβλία που αξίζει να διαβάσετε. Βιβλία που αποτελούν νέες κυκλοφορίες ή κλασικά αριστουργήματα που αξίζουν μία θέση στην καρδιά και τη βιβλιοθήκη μας.

• «Μ’ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΛΕΚΩ»
ΣΑΡΑ ΦΑΦΟΥΤΗ
Εκδόσις ΜΥΡΤΟΣ, σελ. 128, τιμή 5 ευρώ
«Πλεγμένο απ’ τα χεράκια μου» έλεγαν οι παλιότερες, μια αγαπημένη φράση, που λέγεται ακόμη και σήμερα. Αυτή η φράση είναι διαθέσιμη για όλους και όλες εσάς, που θέλετε να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο του πλεξίματος και να δημιουργήσετε το δικό σας στιλ, το δικό σας τύπο και να προβάλλετε την προσωπικότητά σας μέσα από τις πολύχρωμες συνθέσεις σας. Στις σελίδες του υπέροχου αυτού βιβλίου, θα βρείτε τις απαραίτητες συντομογραφίες και τα σύμβολα, πολλά σχέδια και σαφείς οδηγίες, βοηθητικές εικόνες και σχεδιαγράμματα, που σας υποστηρίζουν βήμα προς βήμα, μέχρι να φτάσετε στο τελικό αποτέλεσμα. Το Μ’ αρέσει να πλέκω, είναι κατάλληλο για όλους, από τους αρχάριους που πειραματίζονται έως τους έμπειρους που αυτοσχεδιάζουν.

• «ΕΝΟΡΑΣΙΣ»
ΧΡΥΣΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ
Εκδόσεις ΟΣΕΛΟΤΟΣ, σελ. 176, τιμή 13 ευρώ
Μερικά από τα φαινόμενα που στιγματίζουν την εποχή μας, είναι τα προβλήματα των συντρόφων, οι εξωσυζυγικές σχέσεις, ο χωρισμός, ο πόνος, ο φόβος, οι οικονομικές δυσχέρειες, οι επιθυμίες, οι ασθένειες, οι δυσκολίες και η επικοινωνία με τη νέα γενιά. Ταξιδεύοντας στις σελίδες αυτού του βιβλίου, θα ανακαλύψουμε το «μαγικό φίλτρο» της αλχημικής μετάλλαξης των προκλήσεων της ζωής, σε δασκάλους αποκάλυψης του απεριόριστου δυναμικού μας. Η εποχή αυτή, μας παρέχει τα υλικά για να δημιουργήσουμε τη ζωή που ονειρευόμαστε και να εκπληρώσουμε τις πιο βαθιές επιθυμίες της καρδιάς μας.
Οι μεγαλύτερες ευλογίες κρύβονται πίσω από τις χειρότερες δυσκολίες.

• «ΨΥΧΙΚΗ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» – ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ
JUDY HALL
Εκδόσεις ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ, σελ. 215,
τιμή 25 ευρώ
Από τη συγγραφέα του ευπώλητου τρίτομου The Crystal Bible, έρχεται ένας οδηγός που προσφέρει ψυχική προστασία παντού και κάθε στιγμή. Με πολυάριθμα εργαλεία, για να σας βοηθήσουν να βοηθήσετε τον εαυτό σας, το βιβλίο Ψυχική Αυτοπροστασία παρουσιάζει και εξερευνά του κρυστάλλους, τον οραματισμό, το ψυχικό ταξίδι και πολλά άλλα εργαλεία και τεχνικές, που σας επιτρέπουν να νιώθετε αυτομάτως ασφαλείς σε όλες τις περιστάσεις. Η συγγραφέας θα σας βοηθήσει να μάθετε πώς: α) να ανακαλύψετε την εσωτερική γαλήνη μέσω της εσωτερικής ασφάλειας, β) να εφαρμόζετε την ψυχική αυτοπροστασία σε κάθε κατάσταση, γ) να ξεκλειδώσετε τη δύναμη του νου σας, δ) να αντιληφθείτε τις μοναδικές θεραπευτικές ενέργειες των κρυστάλλων, δ) να διαμορφώσετε την πίστη σας σε πραγματικότητα.

• «ΒΟΥΔΙΣΜΟΣ – Η ΠΡΩΤΗ ΧΙΛΙΕΤΙΑ»
ΝΤΑΪΣΑΚΟΥ ΙΚΕΝΤΑ
Εκδόσεις ΚΕΔΡΟΣ, σελ. 328, τιμή 16 ευρώ
Τα γεγονότα που συνθέτουν την πρώτη χιλιετία της διαδρομής του Βουδισμού και η φιλοσοφία που παράλληλα αναπτύσσεται, συγκροτούν ένα κείμενο που δεν απευθύνεται σε ορισμένο, ούτε σε περιορισμένο κοινό.
 Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, δεν καλείται ο σύγχρονος άνθρωπος να εγκαταλείψει το δυτικό ορθολογισμό και να στραφεί στη σοφία της Ανατολής, αλλά έρχεται σε επαφή με θέματα πολύπλευρα και διαχρονικά, όπως:
α) η εξάπλωση μιας θρησκείας ή μιας οποιασδήποτε ιδεολογίας δίχως πράξεις βίας, β) οι ομοιότητες μεταξύ του Βουδισμού και του Χριστιανισμού, γ) η οδός της αναθεώρησης, του συμβιβασμού και της ανοχής, δ) οι αρμονικές σχέσεις με τους αλλόθρησκους, ε) ο διαχωρισμός ή οι ιδανικές σχέσεις κράτους και θρησκείας, στ) τα κοινά στοιχεία του Βουδισμού με την αρχαία ελληνική σκέψη κ.ά.

Πήγαινε στην κορυφή