Δάσκαλε που δίδασκες!

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Δάσκαλε που δίδασκες!

Μετά από κάθε εκλογική αναμέτρηση όσοι από τους εν ενεργεία δημοτικούς συμβούλους κατορθώσουν να επανεκλεγούν, αλλάζουν αυτόματα και τη συπεριφορά τους εντός του Δημοτικού Συμβουλίου. Ξεχνούν τί έλεγαν και τι έκαναν την προηγούμενη τετραετία και προσαρμόζονται πολύ γρήγορα στο νέο τους ρόλο.
Τρανό παράδειγμα αυτής της μεταμόρφωσης η δημοτική σύμβουλος Γωγώ Κιτσίνη, η οποία είχε διατελέσει για δύο χρόνια πρόεδρος του Σώματος, επί δημαρχίας Κυριάκου Τσίρου. Όσο ήταν, λοιπόν, πρόεδρος η ίδια, εφαρμόζοντας τον Κανονισμό, παρατηρούσε συνεχώς τους δημοτικούς συμβούλους οι οποίοι διέκοπταν τους συναδέλφους τους.
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έχασα το μέτρημα για να σας πω πόσες φορές η ίδια διέκοψε τους συναδέλφους της ομιλητές με αποτέλεσμα να δεχτεί τις επανειλημμένες παρατηρήσεις της Προέδρου. Έχει κυριευθεί και αυτή για «ντε και καλά αντιπλίτευση».
Παιδιά, είπαμε, αντιπολίτευση ναι αλλά με σεβασμό στον ομιλητή συνάδελφο, με αυστηρή κριτική και με προτάσεις ουσίας.

Ειδοποίηση πρώτη και τελευταία

Ενημερώνω κάποιους αποτυχόντες υποψηφίους των πρόσφατων δημοτικών εκλογών ότι για την αναμενόμενη αποτυχία τους, ας ψάξουν λίγο στο εσωτερικό τους και όχι αλλού. Αν συζητούσαν για τους λόγους της ήττας τους, σίγουρα θα είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα στο οποίο έχουν καταλήξει όλοι οι Γαλατσιώτες είτε τους ψήφισαν είτε όχι.
Θα πρέπει να γνωρίζουν δε ότι το Γαλάτσι είναι ένα χωριό, όλοι γνωριζόμαστε και όλα μαθαίνονται. Τα νέα κυκλοφορούν πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό ας σταματήσουν τις συκοφαντίες και τα ψεύδη εναντίον μου γιατί δεν θα υπάρξει άλλη ανοχή εκ μέρους μου. Αν συνεχίσουν, θα κληθούν να δώσουν λόγο και να αποδείξουν τα λεγόμενά τους ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Ότι αναγνωρίζουν την εγκυρότητα και τη δύναμη του μέσου που εκπροσωπώ, δεν το κρύβω ότι με γοητεύει αλλά μέχρι εκεί.
Τους στέλνω μέσω αυτή της στήλης πρώτη και τελευταία ειδοποίηση. Σταματήστε να εκτοξεύετε λάσπη και συκοφαντίες και ψάξτε αλλού για τα αίτια της ήττας σας.
Αν θέλετε σας διαθέτω και τις σελίδες του «Παλμού» να διατυπώσετε τις θέσεις και τις απόψεις σας Αλλά εδώ επώνυμα και στο φως. Και όχι μισόλογα στα καφενεία.
Και κάτι τελευταίο:
Αν αρχίσω εγώ να λέω και να γράφω για εσάς, δεν θα έχετε πού να κρυφτείτε!


Ας μου εξηγήσει κάποιος…

… πώς μπορεί να συνεχίσει ο Φώτης Κουβέλης να είναι πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας από τη στιγμή που ομόφωνα οι βουλευτές του τον έχουν, όχι απλώς αμφισβητήσει, αλλά στην κυριολεξία του έχουν δείξει την πόρτα.
Αλλοπρόσαλλη και ανεξήγητη η συμπεριφορά του μπάρμπα-Φώτη. Απ’ ό,τι φαίνεται το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα του αλλά δεν νομίζω ότι θα κατορθώσει να τη σώσει.

Μεγάλη υποστήριξη
έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι του Κυριάκου Τσίρου,
κατά τις συνεδριάσεις
του Σώματος από
τον συνάδελφό τους
Νίκο Μαγκανάρη.
(Η αλληλεγγύη των ηττημένων.)

Αν μη τί άλλο, το νέο Δημοτικό Συμβούλιο έχει ανέβει
επίπεδο – τουλάχιστον σε γυναικείες παρουσίες.


Μόνιμο μότο του Θανάση Μπούρα

όταν παίρνει το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο: «Θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος κυρία Πρόεδρε» αλλά ποτέ δεν τηρεί το λόγο του.

(Για τα υπόλοιπα, τα του Δημοτικού Συμβουλίου, Θανάση μου, στο επόμενο φύλλο.)

Κουίζ

Πόσες λακκούβες υπάρχουν στα πεζοδρόμια του Δήμου Γαλατσίου; 
Μην βιαστείτε να απαντήσετε γιατί θα χάσετε.
Οι υπηρεσίες του Δήμου που μελέτησαν το θέμα επισταμένως, απεφάνθησαν ότι στα χιλιάδες μέτρα πεζοδρομίων της πόλης μας
υπάρχουν μόνο 35 λακκούβες. Μάλιστα κύριοι, μόνο 35. Άρα, ουδέν πρόβλημα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή