Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου στο Ετήσιο Φεστιβάλ Νεολαίας

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου στο Ετήσιο Φεστιβάλ Νεολαίας στην αδελφοποιημένη πόλη με τον Ασπρόπυργο, Πλοϊέστι της ΡουμανίΣτο επίκεντρο τιμητικών εκδηλώσεων βρέθηκε η αποστολή του Δήμου Ασπροπύργου που μετέβη στην Αδελφοποιημένη πόλη Πλοϊέστι της Ρουμανίας, για τη συμμετοχή της στο ετήσιο Φεστιβάλ

Νεολαίας που πραγματοποιήθηκε από τις 23-26 Σεπτεμβρίου 2017, υπογραμμίζοντας την άριστη σχέση και συνεργασία που έχουν οι δύο Αδελφοποιημένοι Δήμοι.

Την 25μελή αντιπροσωπεία του Δήμου, που αποτελούνταν από χορευτές και μουσικούς, των τμημάτων του Πνευματικού Κέντρου, συνόδευε ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, κ. Μελέτιος Μπουραντάς και η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ασπροπύργου (Κ.Ε.Δ.Α.), κ. Σοφία Μαυρίδη. Την αντιπροσωπεία του Ασπρόπυργου υποδέχθηκε ο Βουλευτής και Γραμματέας του Ρουμανικού Κοινοβουλίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Καθηγητής Πανεπιστημίου κ. Γαβριήλ Ντράγκος Ζησόπουλος και ο Δήμαρχος της πόλης κ. Αντριάν Φλορίν Ντόμπρε.

Η αντιπροσωπεία του Πνευματικού Κέντρου έξω από τη Βουλή της Ρουμανίας

Στο Φεστιβάλ, το χορευτικό τμήμα του Πνευματικού Κέντρο του Δήμου Ασπροπύργου παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς αλλά και πιο σύγχρονους, ελληνικούς χορούς, όπως συρτάκι, ζεϊμπέκικο και χασάπικο, ενώ οι μουσικοί, μαζί με τον ερμηνευτή Καθηγητή του Δημοτικού Ωδείου, Γιώργο Δεδούση, μάγεψαν το κοινό.

Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου μαζί με την ελληνική αποστολή, επισκέφτηκαν, στο «Σπίτι της Ελληνικής Κοινότητας», στο Πλοϊέστι, συνοδευόμενοι από τον κ. Ζησόπουλο και τον Δήμαρχο της πόλης, κ. Ντόμπρε, οι οποίοι τους ξενάγησαν στους χώρους όπου διδάσκονται ελληνικοί χοροί, μουσική και η ελληνική γλώσσα.

Οι Πρόεδροι του Πνευματικού Κέντρου και της Κ.Ε.Δ.Α., Μελέτης Μπουραντάς και Σοφία Μαυρίδη, με τον Δήμαρχο του Πλοϊέστι, κ. Ατνριάν Φλορίν Ντόμπρε, και τον Βουλευτή-Πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Καθηγητή κ. Γαβριήλ Ζησόπουλο (πρώτος από δεξιά)

Τα συναισθήματα από αυτή την φιλοξενία είναι πρωτόγνωρα, δήλωσε ο κ. Μπουραντάς, κι ως εκπρόσωπος του Δήμου Ασπροπύργου, δεσμεύτηκε για την ανταπόδοση της φιλοξενίας στον Ασπρόπυργο, τον προσεχή μήνα.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή