Νομαρχιακός ο ΠΑΛΜΟΣ

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Νομαρχιακός  ο ΠΑΛΜΟΣ

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο «ΠΑΛΜΟΣ» συγκαταλέγεται μεταξύ των εφημερίδων οι οποίες, όπως αναφέρει και το 1893/11-7-2014 ΦΕΚ, έχουν τη δυνατότητα καταχώρησης δημοσιεύσεων των φορέων του δημοσίου. Μάλιστα από φέτος ανήκουμε στην κατηγορία «Εβδομαδιαίες Νομαρχιακές Εφημερίδες». Αυτό σημαίνει ότι έχουμε δυνατότητα καταχώρησης των δημοσιεύσεων του δημοσίου από όλο το Νομό Αττικής.

Για να φτάσει, όμως, μια εφημερίδα να έχει τη, βάσει του νόμου, δυνατότητα αυτή, θα πρέπει να πληροί κάποιες προϋποθέσεις, οι οποίες είναι συγκεκριμένες και αναφέρονται στο Ν. 3548/2007. Θα αναφερθώ σε αυτές γιατί πρώτον υπάρχουν νέα πρόσωπα στο Δημοτικό Συμβούλιο και πρέπει να γνωρίζουν για τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και δεύτερον για να μην ξεχνούν οι παλιότεροι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο «ΠΑΛΜΟΣ», λοιπόν, εκδίδεται κάθε Παρασκευή και για 50 εβοδμάδες το χρόνο. Μόνο 2 βδομάδεδς το χρόνο έχουμε τη δυνατότητα μη έκδοσης. Θα πρέπει κάθε βδομάδα να κυκλοφορούμε σε 32 το λιγότερο σελίδες. Να περιλαμβάνουμε επίκαιρη ύλη, ειδήσεις και σχόλια πολιτικού και ειδησεογραφικού περιεχομένου. Δεν μπορεί η ύλη που δημοσιεύουμε να είναι αναπαραγωγή άλλου εντύπου του ίδιου εκδότη. Η δημοσιογραφική ύλη θα πρέπει να καταλαμβάνει το 65% του συνόλου των σελίδων της εφημερίδας. Απασχολούμε νόμιμα δημοσιογράφους ασφαλισμένους στο οικείο τους ταμείο (ΕΤΑΠ ΜΜΕ). Δυο μέρες μετά την κυκλοφορία της εφημερίδας αποστέλλεται αντίτυπο στην αρμόδια διεύθυνση της Γ.Γ. Επικοινωνίας και Γ.Γ. Ενημέρωσης.
Όλα αυτά και μερικά άλλα ακόμα ελέγχονται μέσα από το φάκελο με τα δικαιολογητικά που καταθέτουμε κάθε τέλος του χρόνου στην Γ.Γ. Επικοινωνίας. Ο φάκελος αυτός περιλαμβάνει:
1. Υπεύθυνη δήλωση ιδιοκτήτη σχετικά με τους δημοσιογράφους που απασχολεί.
2. Λογαριασμοί ασφαλισμένων ΙΚΑ.
3. Βεβαίωσης ασφάλισης από ΕΤΑΠ ΜΜΕ.
4. Πίνακας προσωπικού θεωρημένου από την Επιθεώρηση Εργασίας.
5. Υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από τη ΔΟΥ για τον εισπραχθέντα ΦΠΑ από πωλήσεις.
6. Περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.
7. Υπεύθυνη δήλωση του νομίμως απασχολούμενου διανομέα.
8. Αντίγραφο ποινικού μητρώου του ιδιοκτήτη.
Αφού γίνει ο απαραίτητος έλεγχος, τότε υπογράφεται και το ΦΕΚ από τον αρμόδιο υπουργό.
Για το Νομό Αττικής το τελευταίο ΦΕΚ συμπειριλαμβάνει μόνο 21 εφημερίδες από τις εκατοντάδες που κυκλοφορούν.
Δεν συνηθίζω να αφιερώνω το χώρο αυτό σε θέματα δικά μας. Η σημερινή αναφορά υπαγορεύθηκε, όπως είπα και πιο πάνω, από την ανάγκη ενημέρωσης των νέων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και μετά την παρότρυνση ενός φίλου, ο οποίος μου είπε: «Αυτά που μου λες εμένα προφορικά για τον “Παλμό”, γιατί δεν τα γράφεις για να μάθουν και οι άλλοι τί γίνεται με τις τοπικές εφημερίδες;»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή