Κριτική στήριξη

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Κριτική στήριξη

Από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου και για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Δήμος Γαλατσίου θα διοικείται από τη νέα δημοτική αρχή, η οποία εκλέχθηκε στις δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου. Ο τέταρτος κατά σειρά δήμαρχος της πόλης μας είναι ο Γιώργος Μαρκόπουλος, ο οποίος την Παρασκευή 29 Αυγούστου έδωσε όρκο να υπερασπίζεται τα συμφέροντα των πολιτών αλλά και του Δήμου Γαλατσίου. Μαζί του ορκίστηκαν και οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συγκροτούν πλέον το νέο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το Γαλάτσι από το 1964 οπότε και έγινε δήμος μέχρι το 2002 διοικείτο από τον Βασίλη Παπαδιονυσίου. Μεσολάβησε το χρονικό διάστημα 1967-1974 κατά το οποίο ο Δήμος Γαλατσίου είχε διορισμένο δήμαρχο από τη Χούντα. Μετά τον Παπαδιονυσίου, ο οποίος διετέλεσε για οκτώ τετραετίες δήμαρχος, ακολούθησε μια τετραετία ο Θεόδωρος Τούντας 2002-2006 και δύο θητείες ο Κυριάκος Τσίρος 2007-2014.
Η ήττα του Βασίλη Παπαδιονυσίου το 2002 έγινε είδηση στα τηλεοπτικά δελτία. Τότε είχα γράψει ότι αφού οι Γαλατσιώτες αποφάσισαν να καταψηφίσουν τον Βασίλη Παπαδιονυσίου, οι επόμενοι δήμαρχοι Γαλατσίου θα είναι «αναλώσιμοι» και βέβαια ουδείς θα κατορθώσει να πλησιάσει το δικό του ρεκόρ.
Μετά τη μία θητεία του Θόδωρου Τούντα και τις δύο του Κυριάκου Τσίρου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος με πολλές προϋποθέσεις και με πολλά «αν», μπορεί να τους ξεπεράσει. Έχει την κατάλληλη ηλικία, σχετική κατάρτιση και εμπειρία στα αυτοδιοικητικά και το απαραίτητο επικοινωνιακό χάρισμα. Αν αυτά είναι αρκετά, θα φανούν στην πράξη.
Πάγια δική μου, προσωπική άποψη, είναι ότι η θέση του Δημάρχου είναι κατ’εξοχήν πολιτική. Και στην πολιτική για να παράξεις αποτελέσματα, θα πρέπει να συγκρουστείς. Όποια απόφαση κι αν πάρεις, δεν είναι δυνατόν να ικανοποιήσεις το 100% των πολιτών. Κάποιους προφανώς θα δυσαρεστήσεις. Βλέπεις όμως ποιό είναι το συμφέρον του κοινωνικού συνόλου και ανάλογα με αυτό αποφασίζεις.
Σ’ αυτό το σημείο διαφέρουμε με τον νέο δήμαρχο Γιώργο Μαρκόπουλο, ο οποίος μέχρι τώρα έχει δηλώσει ότι δεν θέλει να είναι πολιτικός αλλά πολίτης. Αυτή, αγαπητέ Γιώργο, ήταν μια έξυπνη ατάκα για την προεκλογική περίοδο αλλά, είτε το θες είτε όχι, η θέση την οποία θα κατέχεις για τα επόμενα πέντε χρόνια με την εξουσιοδότηση των Γαλατσιωτών είναι πολιτική. Πολιτική εξάλλου είναι η θέση που κατέχει ο οποιοσδήποτε εκλεγμένος. Αν θέλεις να είσαι δήμαρχος οφέλιμος για την πόλη, θα πρέπει να λειτουργείς πολιτικά. Λέω πολιτικά και όχι κομματικά. Γιατί πολιτική σημαίνει οραματίζομαι, σχεδιάζω, υλοποιώ. Εκτός κι αν θέλεις να κάνεις το δήμαρχο, όπως ο Κυριάκος Τσίρος ο οποίος επί 7,5 χρόνια δεν κατόρθωσε να λύσει το θέμα της χωροθέτησης μιας λαϊκής αγοράς.
Αυτά τα λίγα προς το παρόν. Εξάλλου έχουμε μπροστά μας πέντε χρόνια να τα λέμε. Δήλωσα από την αρχή ξεκάθαρα ότι θα παράσχουμε στο νέο δήμαρχο κριτική στήριξη για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει. Αυτό σημαίνει ότι θα επικροτούμε και θα προβάλλουμε τα καλά αλλά θα καυτηριάζουμε και θα ασκούμε καλόπιστη κριτική στις αστοχίες τόσο του ίδιου όσο και των υπόλοιπων μελών της διοικητικής πυραμίδας του Δήμου Γαλατσίου.
Εύχομαι σε όλους τους εκλεγμένους καλή και δημιουργική θητεία.

Μαζί με τον
Δήμαρχο…

… ορκίστηκαν και οι 33 δημοτικοί σύμβουλοι, τέσσερις εξ αυτών (Χαραλαμπίδης, Βουρδουμπάς, Παναγιώτου, Παπαδοκωστόπουλος) επέλεξαν τον πολιτικό όρκο.
Είτε θρησκευτικός είτε πολιτικός είναι ο όρκος, το θέμα είναι να παράγεται έργο προς όφελος των δημοτών.
Από τους 33 δημοτικούς συμβούλους, οι 19 εκλέγονται για πρώτη φορά και οι υπόλοιποι 14 έχουν από μία έως επτά φορές εκλεγεί δημοτικοί σύμβουλοι.
Μια φιλική κουβέντα προς όλους τους δημοτικούς συβμούλους και ειδικότερα τους 19 «ψάρακες»: η θέση του δημοτικού συμβούλου στην οποία έχετε εκλεγεί είναι θέση εθελοντικής προσφοράς εργασίας προς τους συνδημότες σας. Αν κάποιος από εσάς έχει άλλα κατά νου, ας τα ξεχάσει γρήγορα.
Να γνωρίζετε ότι πλέον είστε δημόσια πρόσωπα και για το λόγο αυτό θα είστε υπό τη στενή δημοσιογραφική μας παρακολούθηση.

Αυτός που κοντεύει
να πάθει
εγκεφαλικό από
αυτά που βρίσκει
συνεχώς μπροστά του, είναι ο Γιάννης
Βερούλης, ο οποίος
θα αναλάβει
πρόεδρος του
Πολιτιστικού
και Αθλητικού
Οργανισμού του
Δήμου Γαλατσίου.

ΚΑΜΕΝΗ ΓΗ …

Τα πρώτα μέχρι τώρα συμπεράσματα των ανθρώπων της νέας – υπό τον Γιώργο Μαρκόπουλο – δημοτικής αρχής είναι, όπως δηλώνουν οι ίδιοι, ότι παραλαμβάνουν καμένη γη από τη διοίκηση του Κυριάκου Τσίρου. Βρίσκουν ένα δήμο υπό διάλυση με δεκάδες προβλήματα: αθλητικές εγκαταστάσεις κλειστές, υπαλλήλους απλήρωτους, προμηθευτές απλήρωτους, χρηματικά ποσά που έχουν παρανόμως αλλάξει κωδικό κ.α.
Για να μην μπορεί κανείς στο μέλλον να λέει κουβέντες και για να αποφαφύγει τους σκελετούς στις ντουλάπες, ο νέος δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος έχει υποχρέωση να καλέσει εταιρεία Ορκωτών Λογιστών να κάνουν τους απαραίτηους ελέγχους και έτσι κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.
Όλα στο φως κ. Δήμαρχε!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή