ΠΟΤΑΜΙ: Όχι στους διώκτες της ελευθερίας του λόγου

“H εμμονή του Υπουργού Εξωτερικών κ.Νίκου Κοτζιά στο κλείσιμο της Athens Review of Books, μέσω της δέσμευσης των τραπεζικών λογαριασμών και των εσόδων της από το πρακτορείο διανομής, αποτελεί απαράδεκτη ενέργεια κατά της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και πλήττει την εικόνα της χώρας.

Η Ελλάδα διασύρεται διεθνώς με δημοσιεύματα στα μεγαλύτερα ΜΜΕ της Ευρώπης. Ιστορικά στελέχη της αριστεράς, όπως ο Περικλής Κοροβέσης, καταγγέλλουν πλέον ανοιχτά τον Υπουργό Εξωτερικών θυμίζοντας τη συστηματική του δράση υπέρ των δικτατορικών καθεστώτων Χόνεκερ και Γιαρουζέλσκι. Ο υπουργός όμως συνεχίζει απτόητος. Χρησιμοποιεί, λες και είναι προσωπική του ιδιοκτησία, και τον μηχανισμό του Υπουργείου Εξωτερικών στη διαμάχη του με έναν έντυπο.

Αν ο κ.Κοτζιάς έχει προβλήματα με το σταλινικό παρελθόν του, ας τα λύσει με τον εαυτό του αντί να επιχειρεί να βάλει λουκέτο σε αυτούς που του τα θυμίζουν. Επειδή ο ίδιος δεν δείχνει να συναισθάνεται τη ζημιά που προκαλεί με τη στάση του στην εικόνα της χώρας και συνεχίζει στο δρόμο που χάραξε ο κ.Καμμένος, ο κ.Τσίπρας δεν μπορεί να συνεχίσει την τακτική «δεν είδα, δεν άκουσα…» καλύπτοντας τον υπουργό του. Οφείλει να παρέμβει και να δώσει τέλος σε μια υπόθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας της έκφρασης και εκθέτει διεθνώς την Ελλάδα.”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή