Αναβαθμίζεται η πλατεία 25ης Μαρτίου στη Νίκαια

Την ανάπλαση της πλατείας 25ης Μάρτιου (Χαλκηδόνας) στη Νίκαια εξασφάλισαν η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο Δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης. Συγκεκριμένα, υπέγραψαν Προγραμματική Σύμβαση, προϋπολογισμού 584.000 ευρώ με ΦΠΑ, για την υλοποίηση του έργου «Ανακατασκευή πλατείας Χαλκηδόνας Νίκαιας», το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις με στόχο την αναβάθμιση της πλατείας επί των οδών Πέτρου Ράλλη, Δημοκρίτου και Λαοδικείας στην περιοχή Χαλκηδόνα της Δημοτικής Ενότητας Νίκαιας. Περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, καθαιρέσεις πλακοστρώσεων, αντικατάσταση κιγκλιδωμάτων, πλακοστρώσεις µε ράμπες και οδεύσεις για τυφλούς, επιστρώσεις της πλατείας και μαρμαροστρώσεις όπου απαιτούνται, τοποθέτηση εξοπλισμού (πέργκολες, παγκάκια, μπάρες, σήμανση κυκλοφορίας κ.ά.), χρωματισμούς, αποκατάσταση μαρμάρινης στέψης παρτεριών όπου απαιτείται.

Τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

 

 ΔΕΛΤΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή