Γάμος με τα όλα του!

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Γάμος με τα όλα του!

Και πώς ήταν δυνατόν να μην είναι όταν ο γαμπρός είναι ο των Ειδικών Δυνάμεων γιός του ΠΑΛΜΟΥ και βαφτιστήρι μου; Επιτέλους, μετά από δύο αναβολές κατάφερα να γράψω σήμερα για τον γάμο της χρονιάς που πραγματικά ήταν. Το πρώτο άρθρο που έγραψα το 2010 στον ΠΑΛΜΟ ήταν για ένα γάμο που παραβρέθηκα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νοτίου Αφρικής. Τότε παντρεύτηκε ο ανιψιός της γυναίκας μου και ο γάμος κράτησε 48 ώρες!!! Από τότε έχω πάει σε πολλούς γάμους, αλλά ο δεύτερος μεγαλύτερης διαρκείας ήταν ο του φιότσου μου (βαφτισιμιού μου).

Για μένα ο γάμος κράτησε 12 ώρες και αν βάλουμε και την προετοιμασία στο σπίτι με το ξύρισμα και το ντύσιμο του γαμπρού και όλα τα άλλα παραδοσιακά, που πολύ καλώς τηρήθηκαν από την οικογένεια του ΠΑΛΜΟΥ, πρέπει να κράτησε πολύ περισσότερο. Βέβαια, ένας γάμος δεν κρίνεται μόνο από την διάρκεια, αλλά κυρίως από τη ομορφιά του ζεύγους του Πέτρου και της Όλγας δηλαδή, κρίνεται από την ποιότητα του κτήματος «reception», τον πλούτο, την ποιότητα και ποσότητα του φαγητού (το μελίσσι τ’ άκοπο ήταν!!) , την οργάνωση και ποιότητα της μουσικής και βέβαια με το όλο και ανερχόμενο κέφι. Απόδειξη των παραπάνω ήταν ότι η παραμονή όλων των προσκεκλημένων παρατάθηκε πέραν της 4ης πρωινής τότε που άρχισε το μπάνιο στην μεγάλη πισίνα του κτήματος. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Ο Πετράν (Πέτρος, δηλαδή ο γαμπρός) με έφερε από την Αυστραλία για να τον βαφτίσω και αν δεν ήταν αυτός, μάλλον θα ήμουν ακόμη εκεί κάτω. Ήρθα λοιπόν και είδα ένα παιδί που με το ζόρι έτρωγε και όσο τον θυμάμαι πιτσιρίκι έτρωγε μόνο καραμέλες και φρούτα. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γινόταν στέλεχος των ειδικών δυνάμεων να πέφτει με αλεξίπτωτα, να βουτά στα βαθιά του Αιγαίου, να περπατά με 25 κιλά στην πλάτη για 50 χιλιόμετρα ή να προστατεύει τις βραχονησίδες μας.
Το παλικάρι λοιπόν βρήκε μια εξαιρετική νύφη, την Όλγα Πλιάτσικα την ερωτεύτηκε – γιατί οι δυνατοί άνδρες πάντα ερωτεύονται – και την παντρεύτηκε εκείνη την καυτή μέρα 1η Ιουλίου 2017 που ο υδράργυρος είχε χτυπήσει κόκκινο.
Φίλοι και συγγενείς, λοιπόν, και από τα δύο σόγια βρεθήκαμε στο «Μαραθώνoς Μέλαθρον» κάτω από έναν καυτό απογευματινό ήλιο γιατί το μυστήριο θα ξεκινούσε στις 7.30, αλλά η πριγκηπέσα έκανε το παλικάρι να τηγανίζεται μέσα στο ακριβό γαμπριάτικο κοστούμι (VASSILAKAKIS). Ο Πέτρος όμως, ως φιότσος μου και ως commando, ήταν cool και υποδέχτηκε την νύφη του στις 8.30 και τότε άρχισε το μυστήριο. Ο ΠΑΛΜΟΣ βέβαια ως οργανωτικός νους είχε φροντίσει να υπάρχουν, μέσα στον καταπράσινο από γρασίδι χώρο, καναπέδες ξεκούρασης για τις κυρίες, βεντάλιες και για τις κυρίες και για τους κυρίους, εκτός μερικών σκληρών, και βέβαια τα αναψυκτικά είχαν ήδη αρχίσει να σερβίρονται.
Το μυστήριο τελείωσε μέσα σε θύελλα χειροκροτημάτων και ευχών. Ο νιόνυφοι έφυγαν για φωτογράφηση και οι καλεσμένοι έλαβαν θέσεις στα τραπέζια του reception.
Μετά την καθιερωμένη σαμπάνια που προσφέρθηκε μαζί με τα άλλα απεριτίφ, τις συζητήσεις και τα σχόλια για το τι φορά η κάθε μια, τουλάχιστον στην δική μου ομάδα, έφτασε και το ζευγάρι μετά την φωτογράφηση. Μπήκε στο reception μέσα από μια ομοβροντία βεγγαλικών και προχώρησε στην πίστα για τον καθιερωμένο χορό. Περιττό να μιλήσω για την χάρη της νύφης, αλλά και το στυλ και τη δεινότητα στο χορό του γαμπρού. Ο μπαγάσας έχει πάρει από μένα…! Πάντως τέλειο ζευγάρι και στην κορμοστασιά και στο στυλ. Όλοι τους χαρήκαμε!
Άρχισε το φαγοπότι κατά βούληση ( κατά το «πυρ κατά βούληση»), ωραίο δροσερό κόκκινο και κρύο άσπρο καρσί, μπύρες και αναψυκτικά, ουίσκια και βότκες, τζιν και τεκίλες και δεν συμμαζεύεται, το μελίσσι τ’ άκοπο σας λέω…
Άρχισαν τα όργανα και να τα τσάμικα και να τα καλαματιανά και να τα ζεϊμπέκικα από τα συμπεθέρια στην αρχή και τους άλλους μετά. Ο Μπάμπης ο συμπέθερος γρήγορος στο χορό του, έντονος, ζωντανός, ελατήριο (αυτά τα πλεονεκτήματα τ’άχουν οι κοντοί)!!!
Ο ΠΑΛΜΟΣ από την άλλη, με μετρημένα και μελετημένα βήματα και ρυθμό, μας έκανε να τους χειροκροτήσουμε όλους.
Μετά παρέλαβαν τα ηνία οι συμπεθέρες, η κουμπάρα μου η Νατάσα και η Μαρία η μάνα της νύφης, που πρέπει να πω ότι οι πανάκριβες τουαλέτες τους, το στυλ τους, αλλά και το πάθος τους στο χορό συζντήθηκαν!! Σιγά – σιγά το γλέντι άναψε και τα παλικάρια, οι φίλοι του γαμπρού, πήραν την αρχηγία στο χορό και έγινε ο χαμός. Τι χασάπικα, τι ζεϊμπεκιές, τι λεβέντικα τσάμικα, χασαποσέρβικα και τσιφτετέλια, έγινε το έλα να δεις!!! Πήγε η ώρα 4, η πισίνα δίπλα στην πίστα έβραζε από την ζέστη και πλάκα στην πλάκα σπρώξε απ’ εδώ, σπρώξε απ’ εκεί να η νύφη στην πισίνααα…
Ο γαμπρός τι να κάνει να αφήσει να του την πάρει κανένας άλλος; Μπουκάρει, αγκαλιές και φιλιά στην πισίνα, φωνές, ευχές και νταβαντούρι. Εκεί στο μπάχαλο που γινότανε να και ο ΠΑΛΜΟΣ μέσα, να και ο Μπάμπης ο συμπέθερος. Ούτε οι συμπεθέρες την γλύτωσαν. Να σας πω την αλήθεια, αν και σε πολλούς γάμους που έχω πάει υπήρχαν πισίνες μπάνιο μέσα δεν είδα με τα γαμπριάτικα, απόδειξη του κεφιού και του γλεντιού που έγινε. Τι κακομοίρας δηλαδή….
Εκεί λοιπόν που λέγαμε να φύγουμε βλέπουμε αυτό το ουρί την Νικολέτα την αδελφή του γαμπρού να ανεβαίνει στο τραπέζι και βρεγμένη όπως ήταν από το μπάνιο στην πισίνα χόρεψε ένα καταπληκτικό τσιφτετέλι και το μαγαζί έγινε μπουζούκια. Ήρθαν στα τραπέζια τα Johnnie, τα καθαρά ποτήρια και η πίστα έγινε η Φαντασία. Όπως καταλάβατε, εκεί που πηγαίναμε να φύγουμε το αναβάλαμε για καμιά ώρα ακόμη. Τελικά η ώρα πήγε 6 πρωινή και τα όργανα έπαιζαν. Είναι βλέπετε το σόι του ΠΑΛΜΟΥ το Γιαννακοπουλαίικο που είναι γλεντζέδες οι άνθρωποι και η συμπεθέρες βέβαια δεν πάνε πίσω έδωσαν την ζωντάνια στο γλέντι.
Απ’ όλους τους γάμους που έχω πάει δεν ξενύχτησα τόσο πολύ και με τόση ευχαρίστηση. Θέλω να ευχηθώ στα παιδιά (στα φιοτσίδια μου) να ζήσουν και να έχουν την δύναμη να κάνουν αυτό που θέλουν στην ζωή τους με κατανόηση ο ένας στα προβλήματα του άλλου, με υγεία και τύχη, με μυαλό, χωρίς επιπολαιότητες και νεύρα, με εξυπνάδα και υπομονή γιατί η ζωή είναι δύσκολή και όπως έλεγαν οι σοσιαλιστές παλιά «λαός ενωμένος ποτέ νικημένος» το ίδιο ισχύει και για το «οικογένεια ενωμένη ποτέ νικημένη».
Εύχομαι και στης Νικολέτας και βέβαια στα παιδιά όλων των φίλων μου, του δικού μου και των άλλων καλεσμένων να έχουν τύχη, υγεία και ότι επιθυμούν στην ζωή τους.
ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΣΕΤΕ!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή