Ακατάλληλο για αγώνες το γήπεδο ποδοσφαίρου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Ακατάλληλο για αγώνες το γήπεδο ποδοσφαίρου

Ακατάλληλο για τους αγώνες της ΕΠΣΑ και επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών έκρινε το γήπεδο ποδοσφαίρου του Γαλατσίου η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αθηνών (ΕΠΣΑ) με αποτέλεσμα οι ομάδες της πόλης μας που το χρησιμοποιούν ως έδρα τους, ο ΠΑΣ «Γαλάτσι» και η Κορωνίδα, να βρίσκονται στη δυσάρεστη θέση αναζήτησης νέας έδρας για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η Επιτροπή Γηπέδων της ΕΠΣΑ επισκέφθηκε το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Αθλητικό Κέντρο του Άλσους Βέικου και η εικόνα που αντίκρισε δεν την ικανοποίησε. Μετά την αυτοψία, η ΕΠΣΑ απέστειλε το υπ’αριθμ. 1595/18-7-2014 έγγραφό της προς τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Γαλατσίου με τις εξής διαπιστώσεις της:
1) Ο χλοοτάπητας του γηπέδου χρειάζεται άμεση αντικατάσταση διότι έχει γίνει επικίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των αγωνιζομένων ποδοσφαιριστών κατά τη διεξαγωγή των αγώνων.
2) Μπροστά στους πάγκους, όταν βρέχει, υπάρχουν πολλά λιμνάζοντα νερά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταθεί κανείς.
«Για τους ανωτέρω λόγους – καταλήγει το έγγραφο της ΕΠΣΑ – το γήπεδο Γαλατσίου κρίνεται ακατάλληλο για τους αγώνες της ΕΠΣ Αθηνών και παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την αποκατάσταση των ανωτέρω ελλείψεων έως τις 31/08/2014 οπότε και η Επιτροπή θα επισκεφθεί εκ νέου για έλεγχο το γήπεδο».
Ενήμερος για τη δυσάρεστη αυτή εξέλιξη δήλωσε στον «Παλμό» ο πρόεδρος του ΠΑΣ «Γαλάτσι» κ. Κ. Γιαννικόπουλος. «Δυστυχώς, έτσι έχουν τα πράγματα γι’αυτό και μόλις ενημερώθηκα πήγα αμέσως στο δήμο για να βρω την πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, την κα Παπαδιονυσίου, η οποία όμως λείπει σε άδεια. Άφησα μήνυμα να επικοινωνήσει μαζί μου για να βρούμε μια λύση αλλά μέχρι σήμερα (σ.σ. 30/07/2014) αυτό δεν έχει γίνει. Κατόπιν έψαξα να βρω τον αρμόδιο για το Άλσος υπάλληλο του δήμου, τον κ. Αχιλλέα, ο οποίος επίσης απουσιάζει σε άδεια. Στη συνέχεια ήρθα σε επαφή με τον πρώην πρόεδρο του Αθλητικού Οργανισμού, τον κ. Εμμ. Πρωτονοτάριο και την περασμένη Δευτέρα συναντήθηκαν στο χώρο του γηπέδου ο κ. Πρωτονοτάριος, ο κ. Βερούλης, ο κ. Ρίζος από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου και ο γραμματέας του ΠΑΣ κ. Ιορδάνου προκειμένου να βρεθεί μια λύση, να βρεθεί ένας τρόπος να γίνουν κάποιες από τις εργασίες, οι πλέον απαραίτητες, ώστε να πάρουμε μια παράταση χρόνου.»
Από πλευράς Αθλητικού Οργανισμού, η υπάλληλος μας ενημέρωσε ότι «γνωρίζουν μεν το θέμα αλλά το χειρίζεται αποκλειστικά η πρόεδρος, η κα Παπαδιονυσίου – η οποία, όπως είπαμε, λείπει σε άδεια – γι’αυτό και δεν μπορούν να μας πουν περισσότερα». Αφήσαμε κι εμείς με τη σειρά μας μήνυμα και… αναμένουμε ενημέρωση για το ποιές ενέργειες θα γίνουν σχετικά με τις ελλείψεις που διαπίστωσε η ΕΠΣΑ στο γήπεδο ποδοσφαίρου.
Ελπίζουμε πάντως οι όποιες παρεμβάσεις να γίνουν εγκαίρως αλλιώς τα ποδοσφαιρικά σωματεία από 1η Σεπτέμβρη θα πρέπει να αναζητήσουν αλλού «σπίτι» για τους εντός έδρας αγώνες τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή