«Αργήσατε 10 χρόνια!»

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
«Αργήσατε  10  χρόνια!»

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο «Καμίνι» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τη Γραμμή 4 του Μετρό «Άλσος Βέικου – Γουδή». Εκ μέρους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ παρευρέθησαν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Θεόδωρος Παπαδόπουλος και ο διευθυντής Στρατηγικής Ανάπτυξης και μέλος του Δ.Σ. της Εταιρίας, πολιτικός μηχανικός, Νικόλαος Μπούσουλας.

Αφού έγινε ενημέρωση από τους δύο εκπροσώπους της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ προς το Σώμα, ακολούθησε συζήτηση με ερωτήσεις, οι οποίες ετέθησαν από τους παρευρισκόμενους δημοτικούς συμβούλους. Όλο το ρεπορτάζ για το Μετρό στις σελίδες 10-11.
Από όλες τις απαντήσεις που δώθηκαν αυτή που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αποτελεί πραγματικά είδηση είναι αυτή που έδωσε ο κ. Παπαδόπουλος σε ερώτηση για το εάν μπορεί να αλλάξει τώρα ο σχεδιασμός και, αντί στην Τράλλεων, ο σταθμός να κατασκευαστεί κοντά στην είσοδο του Άλσους. Είπε ο Αντιπρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ότι: «Δυστυχώς, αργήσατε 10 χρόνια! Η διαβούλευση και οι συζητήσεις της εταιρίας με τις τοπικές κοινωνίες έχουν τελειώσει και ο σχεδιασμός και οι μελέτες του έργου έχουν ολοκληρωθεί. Η συζήτηση και οι προτάσεις σας έπρεπε να έχουν γίνει το 2006 ή 2007. Τώρα είναι αργά και δεν μπορεί να αλλάξει ο σχεδιασμός.»
Καλά τα λέει ο κ. Αντιπρόεδρος αλλά το Γαλάτσι το 2007 είχε δήμαρχο όχι αποκλειστικής, όχι μερικής, αλλά μηδενικής απασχόλησης. Πού να βρει χρόνο ο κ. Τσίρος να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα της πόλης αφού στο Δημαρχείο πήγαινε μόνο για να υπογράψει έγγραφα. Η διοίκηση του Δήμου από το 2006 έως το 2014 δυστυχώς είχε μπει στον αυτόματο πιλότο. Κι αν δεν υπήρχαν ορισμένοι δραστήριοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού του κ. Τσίρου, ο Δήμος θα είχε διαλυθεί τελείως! Ήταν τόση δε η αγάπη και το ενδιαφέρον του κ. Τσίρου για το Γαλάτσι, που μετά την ήττα του στις δημοτικές εκλογές του 2014 δεν προσήλθε ούτε να ορκιστεί ούτε να υπηρετήσει την πόλη από τη θέση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Τώρα κάποια παπαγαλάκια του διακινούν εδώ και εκεί ότι το σκέφτεται να κατέβει και πάλι στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αν το αποφασίσει θα είναι το καλύτερο δώρο που έχει δεχτεί ποτέ ο σημερινός δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος.
Η αβελτηρία και οι καθυστερήσεις στη λήψη αποφάσεων και η μη έγκαιρη παρέμβαση στα γεγονότα, δυστυχώς, χαρακτηρίζουν ακόμα και σήμερα τη δημόσια διοίκηση. Γι’αυτό το λόγο βρισκόμαστε 8 χρόνια στα μνημόνια. Γι’αυτό και δεν μπορούμε ακόμα να βγούμε στο ξέφωτο. Γιατί δεν κάνουμε όσα πρέπει και επιβάλλεται να γίνουν στην ώρα τους. Την ευθύνη βέβαια την έχουν πρωτίστως όσοι διοικούν αλλά δεν είναι άμοιρος των ευθυνών του και ο λαός για τις επιλογές που κάνει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή