Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού από τον Δήμο Γαλατσίου

Οκτώ (8) εργάτες καθαριότητας, δύο (2) οδηγούς απορριμματοφόρων και δύο (2) οδηγούς αυτοκινήτων θα προσλάβει ο Δήμος Γαλατσίου ως μόνιμο προσωπικό στην Υπηρεσία Καθαριότητας καθώς στον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Υ.Ε.) του Δήμου οι θέσεις αυτές είναι κενές και οι οποίες καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Το θέμα συζητήθηκε στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Τρίτης 11 Ιουλίου και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς καταψήφισαν οι Γ. Χαραλαμπίδης και Χ. Βουρδουμπάς επειδή «θεωρούν ότι χρήζει να γίνει τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Λειτουργίας του Δήμου διότι η ρύθμιση που προβλέπει τις 12 κενές οργανικές θέσεις, υποκρύπτει κινδύνους απόλυσης – διακοπής των υπόλοιπων εργαζομένων μέχρι 31/3/2018».

Σύμφωνα με το εισηγητικό του Τμήματος Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού της Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Γαλατσίου, η πλήρης αναστολή των προσλήψεων προσωπικού κατηγοριών ΥΕ και ΔΕ στους ΟΤΑ μέχρι 31/12/2016 σε συνδυασμό με τις συνεχείς συνταξιοδοτήσεις προσωπικού στο δήμο μας, είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί σοβαρή μείωση του υπηρετούντος προσωπικού με επίπτωση, όπως σημειώνεται, στην ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία των υπηρεσιών του, ιδίως δε στη νευραλγική για την προστασία της δημόσιας υγείας υπηρεσία καθαριότητας.
Στον ισχύοντα, λοιπόν, Ο.Ε.Υ. του Δήμου Γαλατσίου υπάρχουν οκτώ (8) κενές θέσεις κλάδου ΥΕ 16 Εργατών Καθαριότητας, πέραν των θέσεων οι οποίες προορίζονται για επιτυχόντες της 1/543μ/2008 προκήρυξης του Δήμου Γαλατσίου, δύο (2) κενές θέσεις κλάδου ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων Αυτοκινήτων και δύο (2) κενές οργανικές θέσεις κλάδου ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων.
Με τα υπ’αριθμ. 14/30.6.2016 και 9/10.5.2017 Πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κρίθηκε ότι οι αυτοδίκαιες νομοθετικές παρατάσεις των συμβάσεων εργασίας σε υπηρεσίες καθαριότητας των κτηρίων των δημοσίων υπηρεσιών, των ανεξαρτήτων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, καθώς και για τις κάθε είδους ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ, που αρχικά είχαν συναφθεί για διάστημα οκτώ μηνών κατ’επίκληση των εξαιρετικών προϋποθέσεων του άρθ. 205 του ΚΚΔΚΥ (ν. 3584/2007) τελούν σε αντίθεση με το άρθρ. 103 του Συντάγματος και την Κοινοτική Οδηγίας υπ’αριθμ. 1999/70/ΕΚ του Συμβουλίου της 28.6.1999, όπως ενσωματώθηκε στο εθνικό δίκαιο με το Π.Δ. 164/2004, ενόψει ιδίως του γεγονότος ότι «οι ανάγκες που διατηρούνται και επαναλαμβάνονται για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ μηνών αποβάλλουν το χαρακτήρα τους ως περιοδικών, εποχικών ή πρόσκαιρων, αποτελούν δε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και συνεπώς δύνανται υπό το καθεστώς του άρθρ. 103 του Συντάγματος να καλύπτονται μόνο με την πρόσληψη προσωπικού είτε τακτικού είτε με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.»
Κατόπιν τούτου καθίσταται σαφής η ανάγκη κάλυψης των θέσεων στην καθαριότητα με μόνιμες προσλήψεις καθώς οι θέσεις αυτές, ως καλύπτουσες πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ α’ βαθμού, δεν μπορεί να θεωρηθούν ότι έχουν χαρακτήρα πρόσκαιρο, εποχικό ή παρωδικό. Δεδομένης τόσο της εξαιρετικής σημασίας που εχει για το κοινωνικό σύνολο η πλήρης και λυσιτελής κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών στις υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ α’ βαθμού και τα νομικά πρόσωπα αυτών όσο και του επείγοντος χαρακτήρα της κάλυψης των αναγκών αυτών για λόγους δημόσιας υγείας, με το άρθρο 24 του ν. 4479/2017 παρέχεται η δυνατότητα αφενός να επιταχυνθούν και να διευκολυνθούν οι διαδικασίες κάλυψης των θέσεων τακτικού προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες καθαριότητας και αφετέρου για απασχόληση (όχι κατά παράταση αλλά με νέες συμβάσεις) μέχρι τη σύνταξη των προσωρινών πινάκων διοριστέων και όχι πέραν της 31.3.2018, του άμεσα διαθέσιμου σήμερα προσωπικού, μέχρι την 7.6.2017, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού οι συμβάσεις του οποίου είχαν παραταθεί με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Κατόπιν όλων αυτών, ο Δήμος Γαλατσίου προχωρά στην άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας:
• Οκτώ (8) κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΥΕ16 Εργατών Καθαριότητας
• Δύο (2) κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων Αυτοκινήτων
• Δύο (2) κενών οργανικών θέσεων κλάδου ΔΕ Οδηγών Αυτοκινήτων
Άμεσα θα υποβληθεί το σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο Εσωτερικών.
Τα προσόντα των υποψηφίων καθορίζονται σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ. 50/2001 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει μέχρι σήμερα.
Ειδικά για τον κλάδο ΔΕ Οδηγών Απορριμματοφόρων Αυτοκινήτων και Οδηγών Αυτοκινήτων οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν επαγγελματική άδεια οδήγησης Γ’ κατηγορίας.
Για την κάλυψη της δαπάνης μισθοδοσίας και ασφάλισης που θα προκύψει από τους ανωτέρω διορισμούς, θα εγγραφούν οι αναγκαίες πιστώσεις στον προϋπολογισμό του έτους κατά το οποίο θα πραγματοποιηθούν διορισμοί και ο Δήμος Γαλατσίου θα προβεί στην εγγραφή των αναγκαίων πιστώσεων στους προϋπολογισμούς των επόμενων ετών με επιβάρυνση των παρακάτω κωδικών ανταποδοτικού χαρακτήρα: ΚΑ 20.6011.0001 Αποδοχές τακτικών Υπαλλήλων Καθαριότητας (Μόνιμο Προσωπικό) και ΚΑ 20.6051.0001 Εργοδοτική Εισφορά Υπέρ ΙΚΑ (Μονίμων) και ΚΑ 20.6051.0002 Εισφορά υπέρ ΤΥΔΚΥ για την κάλυψη της δαπάνης εργοδοτικών εισφορών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή