Συζητείται η πρόταση του «Παλμού»

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Συζητείται η πρόταση  του «Παλμού»

Τη Δευτέρα 14 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Γαλατσίου συγκέντρωση των φορέων και συλλόγων της πόλης για να συζητηθεί η πορεία της υπόθεσης Παλαί. Έγινε αρχικώς μια ενημέρωση από τον Ίκαρο Πετρόπουλο για το τί έχει γίνει μέχρι τώρα και κατατέθηκε για αξιολόγηση και η πρόταση που είχαμε κάνει από αυτή εδώ τη στήλη, στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού», να περιέλθει δηλαδή το Παλαί στην ιδιοκτησία του Δήμου.

Παίρνοντας το λόγο πρώτος ο νέος Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος είπε: «Μετά το δημοσίευμα του “Παλμού” έκανα άλλες σκέψεις για το θέμα του Παλαί. Θα πρέπει να έχουμε άμεση συμμετοχή. Να συμμετάσχουμε στο διαγωνισμό είτε σαν δήμος είτε σαν άλλος φορέας για να έχουμε και επίσημη ενημέρωση για το τί γίνεται. Αυτό πάντως που είναι γνωστό μέχρι τώρα είναι ότι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον τέσσερις εταιρείες εκ των οποίων οι δύο αθλητικές ΚΑΕ. Εγώ θα είμαι μαζί σας όποια απόφαση και να πάρετε και για ό,τι νεότερο υπάρξει, θα σας ενημερώνω. Και επαναλαμβάνω: εάν δεν έβλεπα το δημοσίευμα, δεν θα έπαιρνα αυτή τη θέση.»
Ο Γιάννης Μανιάτης είπε ότι ο τρόπος συμμετοχής θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα και ότι ο δήμος μπορεί να διαχειριστεί το Παλαί γιατί το κόστος λειτουργίας του δεν ξεπερνά τις 300.000 ευρώ το χρόνο.
Ο Σπύρος Παναγιώτου ανέφερε ότι «η θέση μας για δημόσιο χώρο αθλητισμού και πολιτισμού πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτη. Δεν μπορεί ο δήμος να συμμετάσχει σε διαγωνισμό. Αν μπορούμε, ας προβούμε σε κάποια νομική ενέργεια για να μπλοκάρουμε το διαγωνισμό.»
Ο Ηλίας Μιμηγιάννης τόνισε ότι «πρέπει η δημοτική αρχή να μπει μπροστά. Ο δήμος σαν θεσμός είναι πιο ισχυρός από οποιοδήποτε άλλο φορέα. Συμφωνώ με την πρόταση του “Παλμού”, να αναθέσουμε στους δύο δημάρχους, τον σημερινό και τον εκλεγέντα, κι εμείς να ακολουθήσουμε.»
Απ’ όλους τους ομιλητές τονίστηκε ότι θα πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και ότι θα πρέπει να συμμετάσχουν όλοι οι Γαλατσιώτες στην προσπάθεια αυτή. Στο τέλος της συζήτησης αποφασίστηκε:
1) Να γίνουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ενημέρωσης και κινητοποίησης στις αρχές Σεπτέμβρη.
2) Να κυκλοφορήσει ένα κείμενο στο οποίο θα ζητείται να υπογράψουν όσο τον δυνατόν περισσότεροι Γαλατσιώτες.
3) Μία ομάδα νομικών θα αναλάβει να εξετάσει την πρόταση του «Παλμού», να περάσει το Παλαί στην ιδιοκτησία του δήμου, και την πρόταση του Γιώργου Μαρκόπουλου για συμμετοχή στο διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ.
Εμείς την προηγούμενη βδομάδα λέγαμε ότι η πρόταση διεκδίκησης της ιδιοκτησίας του ακινήτου θα πρέπει να κατατεθεί στην κυβέρνηση. Με πολιτική απόφαση θα λυθεί το ζήτημα. Πιστεύω ότι έστω και τώρα, αν κατατεθεί μια πρόταση σοβαρή και καλά μελετημένη, υπάρχει ελπίδα το Παλαί να γίνει περιουσιακό στοιχείο του Δήμου Γαλατσίου.
Ειπώθηκε στη συγκέντρωση ότι σε μια τέτοια προσπάθεια θα μπορούσαν να συμμετάσχουν και οι όμοροι δήμοι της Ν. Ιωνίας και του Ψυχικού – Φιλοθέης. Εάν γίνει αυτό, θα είναι πολύ καλύτερα διότι η δύναμη πίεσης προς την κυβέρνηση θα είναι μεγαλύτερη.

Στην ίδια
συγκέντρωση…

…εκτός από την αποδοχή της πρότασής μας από πάρα πολλούς, υπήρξε και κάποιος φίλος, ο οποίος μας κατηγόρησε ως προβοκάτορες. Και τούτο γιατί δεν του άρεσε ο τίτλος του πρώτου θέματος του προηγούμενου φύλλου του «Παλμού».
Αν δεν το διαβάσετε ή αν δεν το θυμάστε, το πρώτο θέμα μας στο προηγούμενο φύλλο ήταν η συναυλία διαμαρτυρίας για το Παλαί, που πραγματοποιήθηκε στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Πρωτοπαπαδάκη και ο τίτλος ήταν «Μικρή η συμμετοχή του κόσμου στη συναυλία για το Παλαί».
Είπα στον φίλο ότι δουλειά του δημοσιογράφου είναι να βλέπει και να καταγράφει τα γεγονότα στην πραγματική τους διάσταση και όχι μέσα από παραμορφωτικό φακό. Αυτό, βέβαια, θα έπρεπε ήδη να το γνωρίζει αφού και ο ίδιος είναι δημοσιογράφος για πολλά χρόνια.
Τέλος, όσο κι αν δεν μας αρέσει, η αλήθεια είναι μία: η συμμετοχή του κόσμου ουδέποτε υπήρξε μαζική, ούτε στη συναυλία ούτε σε άλλη εκδήλωση για το Παλαί.

Πήγαινε στην κορυφή