Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ - ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
Ποιός κοροϊδεύει ποιόν;

Αυτή τη βδομάδα κυριαρχεί το ζήτημα των σκουπιδιών που πνίγουν την Ελλάδα. Την Ελλάδα που θεωρεί ως την βαριά της βιομηχανία τον τουρισμό που όμως πλήττεται από την γνωστή απεργία των υπαλλήλων καθαριότητας των δήμων. Αυτή την ίδια βδομάδα ακούμε στις ειδήσεις για τους συνεχιζόμενους πυροβολισμούς στο Μενίδι και τις τουλάχιστον δύο ακόμη αδέσποτες σφαίρες παρά την παρουσία της αστυνομίας. Τα δύο θέματα φαίνονται κατ’ αρχήν άσχετα μεταξύ τους, αλλά για τον προσεκτικό και πολιτικά σκεπτόμενο άνθρωπο έχουν μια ιδιαίτερη σχέση.

Και τα δύο γεγονότα οφείλονται στην κακή, κάκιστη λειτουργία των θεσμών του Ελληνικού κράτους. Οι θεσμοί (όχι οι τροϊκάνοι που τους βάφτισε έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ), δυστυχώς δεν έχουν την αξιοπιστία και την θέση που τους αρμόζει σε μια ευνομούμενη πολιτεία και μέσα σε αυτό το άρθρο θα αποδείξω τον ισχυρισμό μου. Θα γράψω λίγα για το πρόβλημα στο Μενίδι και την συμπεριφορά των αθίγγανων όχι μόνο στο Μενίδι, αλλά πανελλαδικά.
Κατ’ αρχήν το πρόβλημα όχι μόνο των πυροβολισμών, αλλά κυρίως των κλοπών ενδημεί όπου υπάρχουν αθίγγανοι. Έχουν ρημάξει όλα τα αγροτόσπιτα και κλέβουν γεωργικά εργαλεία, μηχανήματα και οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Τα γεγονότα αυτά δεν δημοσιοποιούνται γιατί εντάσσονται στα καθημερινά αστυνομικά συμβάντα στην επαρχία. Για παράδειγμα, έχουν ξηλώσει όλα τα χάλκινα καλώδια σε όλα αντλιοστάσια των αρδευτικών δικτύων, για να μην πω για τον προαστιακό. Μετά τη δολοφονία του μικρού μαθητή η κυβέρνηση είπε θα πάρει μέτρα για να επιμορφώσει τους αθίγγανους και ένα εξ αυτών είναι να μπαίνουν σε κάποια παιδαγωγικά ΤΕΙ άνευ εξετάσεων. Και θα πέσουν χρήματα από το ΕΣΠΑ όπως γινόταν και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις με στόχο την κοινωνική τους ένταξη πράγμα όμως που δεν έχουμε δει σε κανένα μέρος της χώρας. Αντίθετα έχουμε δει μια κάθετη άνοδο της παραβατικότητας και οι περιοχές Μενιδίου, Ζεφυρίου κτλ είναι νησίδες ανομίας και παραβατικότητας. Μάλλον θα πρέπει να θρηνήσουμε κι άλλα αθώα θύματα για να γίνει κάποια σοβαρή κρατική παρέμβαση.
Η κυβέρνηση, μετά την δολοφονία του μικρού μαθητή ανακοίνωσε κάποια πυροσβεστικά μέτρα, τα οποία δεν είναι ίδιον μόνο του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά όλου του πολιτικού συστήματος. Τα ανακοινωθέντα μέτρα ήταν αποσπασματικά και μη αποτελεσματικά όπως π.χ. να μπαίνουν κάποια παιδιά άνευ εξετάσεων στα ΤΕΙ. Σκέφτηκαν πόσοι άλλοι συμπατριώτες μας θα δηλώσουν αθίγγανοι; Άκουγα και μια άλλη άποψη, όχι όμως κυβερνητική, που έλεγε να συνδεθούν τα επιδόματα με τα παιδιά που πάνε καθημερινά σχολείο. Είναι μια άποψη λογική, αλλά όχι συστηματική και αποτελεσματική.
Προσέξτε τώρα μια άλλη ιδέα. Δεδομένου ότι οι αθίγγανοι έχουν ως κύριο εργαλείο της δουλειάς τους το αυτοκίνητο, αν για να πάρει κάποιος δίπλωμα οδήγησης θα έπρεπε να έχει απολυτήριο υποχρεωτικής εκπαίδευσης δεν θα αναγκάζονταν να στείλουν τα παιδιά τους σχολείο; Σίγουρα ναι. Εδώ όμως πολλοί θα πουν ότι αυτό δεν γίνεται και θα πρέπει να πάρουμε μέτρα γρήγορα, πράγμα το οποίο έχω ακούσει χιλιάδες φορές για διάφορα προβλήματα με τελικό αποτέλεσμα πυροσβεστικές και πολιτικάντικες παρεμβάσεις.
Το ερώτημα είναι τώρα: Θα πρέπει να εφαρμοστεί η παραπάνω πρόταση αμέσως; Όχι λέω εγώ. Θα πρέπει γίνει συστηματικά και σε βάθος τουλάχιστον 18 ετών αν αρχίσουμε σήμερα. Δηλαδή, θα πρέπει να γίνει ενημέρωση των γύφτων για το πρόβλημα που θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον. Να αρχίσουν λοιπόν τα παιδιά τους να πηγαίνουν σχολείο και μόλις πάρουν το απολυτήριο τότε να δικαιούνται να πάρουν δίπλωμα οδήγησης. Οπωσδήποτε θα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη και να συνδέεται το επίδομα με τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο. Με λίγα λόγια χρειάζεται ένα σχέδιο μακροχρόνιο που να έχει συνέχεια και συνέπεια και να εφαρμοστεί από τουλάχιστον 4 διαφορετικές κυβερνήσεις. Αν εφαρμοστεί κάτι τέτοιο τότε μπορούμε να πούμε για σοβαρότητα του κράτους και μακροχρόνιο σχεδιασμό με σκοπό την ένταξη αυτών των ατόμων στον κανονικό κοινωνικό ιστό.
Στα πλαίσια αυτά των πυροσβεστικών και πολιτικάντικων μέτρων εντάσσονται και τα προβλήματα με τους υπαλλήλους καθαριότητας των δήμων. Θέλοντας να υφαρπάξει ψήφους η κυβέρνηση έκλεινε το μάτι στους δημάρχους ότι θα κανονίσει το ζήτημα της μονιμοποίησής τους. Όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και το Ε.Σ. αποφάσισε ότι είναι παράνομες οι πληρωμές τους τότε εκτός της απεργίας, που από μια μεριά ήταν δικαιολογημένη, η κυβέρνηση πήγε να λύσει το πρόβλημα με μέτρα καθαρά αντισυνταγματικά και πυροσβεστικά. Η κυβέρνηση αλλάζει νόμο (για το όριο ηλικίας) ώστε να γίνουν οι προσλήψεις. Παραβαίνει δηλαδή υπάρχοντα νόμο για να εξυπηρετήσει παρανομίες και παρατυπίες που έχουν ήδη γίνει, με την δικαιολογία της κοινωνικής ευαισθησίας.
Το συμπέρασμα είναι ότι μπορούμε ανά πάσα στιγμή να αλλάξουμε ένα νόμο στα γρήγορα αν αυτό ικανοποιεί και καλύπτει κάποιες παρανομίες και αντισυνταγματικές ενέργειες της εκτελεστικής εξουσίας. Μπορεί αυτό το κράτος να ονομασθεί «Δημοκρατία Δυτικού Τύπου» ή «Δημοκρατία μπανανίας;».
Το άλλο θέμα είναι η επιβράβευση του ρουσφετιού και της αδικίας. Αυτό θα το δείτε αν διαβάσετε την σχετική εγκύκλιο που ήδη εκδόθηκε και θα δείτε το δίκαιο του ισχυρισμού μου. Πρώτον η εγκύκλιος είναι αντιφατική σε τουλάχιστον ένα σημείο που μας λέει ότι υπάρχει αντίθεση του άρθρου 205 του Ν.3584/2007 και του άρθρου 103 του Συντάγματος. Το άρθρο 103 απαγορεύει τις μονιμοποιήσεις έκτακτου προσωπικού και το 205 καθορίζει θέματα απολύσεων και αποζημιώσεων.
Αν δούμε με προσοχή την εγκύκλιο, θα διαπιστώσουμε ότι φτιάχτηκε για να προετοιμάσει ένα νέο κύκλο ρουσφετολογικών προσλήψεων και μονιμοποιήσεων όπως φαίνεται στην δεύτερη σελίδα της εγκυκλίου που αναφέρεται στην διαδικασία με Α.Π. 40703/16.12.2016 του Υπ. Εσωτερικών. Δεν έχει νόημα να συνεχίσω με την εγκύκλιο, αλλά με το γενικότερο θέμα που υπάρχει στο ελληνικό κράτος. Στον βωμό της ρουσφετολογίας και ψηφοθηρίας δημιουργούνται κοινωνικά προβλήματα που στο τέλος με παραβάσεις και παραβιάσεις νόμων και του Συντάγματος προσπαθούν να πετύχουν τους σκοπούς τους.
Ακούσαμε αυτές τις μέρες σχόλια και αντιδράσεις για τις απόπειρες που έγιναν για την ιδιωτικοποίηση αποκομιδής των απορριμμάτων όπως στη Ρόδο, Ωροπό και Θεσ/νίκη. Είπαν πολλοί ότι θα μπουν οι ιδιώτες και θα αυξηθούν τα τέλη. Πώς το γνωρίζουν αυτό; Έχει γίνει καμιά μελέτη από κάποιο δήμο και δεν το γνωρίζουμε; Έχει τα κότσια ένας δήμαρχος να ανακοινώσει τις ώρες εργασίας του προσωπικού καθαριότητας, το μισθολογικό τους κόστος, τα πετρέλαια κίνησης, το κόστος επισκευής απορριμματοφόρων και οποιουδήποτε άλλου λειτουργικού κόστους;
Μπορούμε να συγκρίνουμε αυτό το κόστος με αυτό του ιδιώτη που θα αναλάβει μισθοδοσίες, απορριμματοφόρα, πετρέλαιο κίνησης κτλ; Ας γίνει μια μελέτη να δούμε το θέμα. Το κόστος των προσλήψεων που θα γίνουν βάση της προαναφερθείσης εγκυκλίου θα καλύπτεται από τα ανταποδοτικά τέλη. Δηλαδή ο δημότης θα πληρώνει κάποια χρήματα για αποκομιδή σκουπιδιών, αλλά δεν θα έχει κανέναν έλεγχο ούτε τουλάχιστον την ενημέρωση για το που πηγαίνουν τα λεφτά του. Οι δημότες πληρώνουμε. Πόσο δουλεύουν όμως οι υπάλληλοι αποκομιδής και καθαριότητας; Πώς διατίθενται τα λεφτά μας; Ιδού το ερώτημα που χρήζει απάντησης. Να γνωρίζετε ότι στο εξωτερικό υπάρχει απόλυτη διαφάνεια στο θέμα της διάθεσης των φόρων από την πολιτεία πράγμα που εδώ είναι όνειρο θερινής νυκτός.
Όπως έχω ξαναγράψει δεν μπορούμε να γίνουμε σύγχρονο κράτος αν δεν καταστραφεί η νοοτροπία που έχει το πολιτικό σύστημα για την σχέση του με τον κρατικό μηχανισμό. Μόνο στην τρόικα να ελπίζουμε ότι θα κάνει κάτι γιατί ως γνωστόν έχει απαιτήσει την διάρρηξη του σφιχτού εναγκαλισμού κράτους και πολιτικού συστήματος.
Κλείνω με μια ερώτηση. Γνωρίζει κανείς αν μετά την καταγγελία των 471 φοιτητών του Α.Π.Θ. για το όργιο πώλησης ναρκωτικών στους πανεπιστημιακούς χώρους και μετά την παραγγελία του εισαγγελέα για επέμβαση της αστυνομίας, έχει γίνει κάτι; Επενέβει δηλαδή η αστυνομία; Έχω μια απορία…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή