Πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Γαλατσίου

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Πολιτικοί γάμοι στον Δήμο Γαλατσίου

Την προηγούμενη βδομάδα δεχτήκαμε δύο τηλεφωνήματα στο γραφείο μας από δημότες οι οποίοι εξέφρασαν τα παράπονά τους για την ημέρα τέλεσης των πολιτικών γάμων στο Δήμο Γαλατσίου. Άλλη μία διαμαρτυρία για τον ίδιο λόγο εισέπραξα κι εγώ προσωπικά από ζευγάρι το οποίο κατοικεί απέναντί μας και το οποίο τελικώς τέλεσε το γάμο του στο Δημαρχείο Καισαριανής.

Στο δήμο Γαλατσίου, όπως ενημερώθηκα από το αρμόδιο γραφείο, οι πολιτικοί γάμοι γίνονται κάθε Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου «Καμίνι». Όπως μου είπε η υπάλληλος, αυτό γίνεται γιατί πρέπει να είναι εντός του ωραρίου εργασίας του προσωπικού του δήμου. Η απόφαση αυτή μάλιστα όπως μου τόνισε, ελήφθη κατόπιν σχετικού ερωτήματος προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Δεν έχω λόγο να αφμισβητήσω ότι δεν είναι έτσι όπως τα λέει το αρμόδιο γραφείο του Δήμου. Πιστεύω όμως ότι αν ο δήμος θελήσει να δώσει μια ιδιαίτερη αίγλη στην τέλεση των πολιτικών γάμων, θα βρεθεί η κατάλληλη λύση.
Ο χώρος τέλεσης είναι πραγματικά εξαιρετικός και θα γίνει τέλειος αν αποκτήσει τον κατάλληλο για το γεγονός στολισμό. Αν οι πολιτικοί γάμοι γίνονταν Σαββατοκύριακο, τότε φαντάζομαι ότι πολλά ζευγάρια θα επέλεγαν να παντρευτούν εδώ.
Ο πολιτικός γάμος ψηφίστηκε από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1983 αλλά δεν έγινε εφικτό ως θεσμό να τον ασπαστούν πολλοί νέοι. Κι ένας λόγος είναι και ο τρόπος διεξαγωγής της όλης διαδικασίας από τις διοικήσεις των δήμων. Πριν κάποια χρόνια θυμάμαι αντιδημάρχους να πηγαίνουν ως υπεύθυνοι για την τέλεση των πολιτικών γάμων με τα ρούχα της οικοδομής. Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και σε δυο λεπτά η όλη διαδικασία είχε λάβει τέλος. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε!
Επαναλαμβάνω, δεν ξέρω αν γίνεται αλλά καλό είναι ο Δήμαρχος να δει το θέμα της τέλεσης των πολιτκών γάμων το Σάββατο κι όχι καταμεσήμερο, ρε παιδιά.

Πήγαινε στην κορυφή