Τί έγινε ρε παιδιά;

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Τί έγινε ρε παιδιά;

Τί έγινε ρε παιδιά;

Πού είναι αυτός ο πακτωλός των προεκλογικών εντύπων; Έχουν περάσει πάνω από 20 μέρες από την τελευταία σας κυκλοφορία και ανησυχώ. Βέβαια, θα μου πείτε δεν υπάρχουν και ειδήσεις σοβαρές για να τις καλύψετε. Ούτε επαναληπτικές εκλογές είχαμε, ούτε εκλογή νέου δημάρχου είχαμε, ούτε Ευρωεκλογές, ούτε Περιφερειακές εκλογές είχαμε.
Εσείς απ’ ό,τι φαίνεται είστε γεννημένοι για τις… μεγάλες ειδήσεις!

Τα νέα τώρα από τον καινούργιο μας δήμαρχο
Γιώργο Μαρκόπουλο…

… είναι ότι ενημερώνεται και ταυτόχρονα σχεδιάζει το μοντέλο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί για να διοικήσει το Δήμο Γαλατσίου την επόμενη πενταετία.
Το σίγουρο είναι ότι θα εφαρμόσει στην πράξη αυτό που είχε πει προεκλογικά: ότι το Γαλάτσι θέλει δήμαρχο πλήρους απασχόλησης. Το ίδιο δε θα ζητήσει και από τα στελέχη του συνδυασμού του τα οποία θα κληθούν να αναλάβουν καθήκοντα στην πυραμίδα της διοίκησης. Αυτοί που θα καταλάβουν θέσεις αντιδημάρχων και προέδρων νομικών προσώπων θα πρέπει να είναι στο Δημαρχείο πριν από τους υπαλλήλους και να αποχωρούν μετά από αυτούς.
Μάλιστα, έχει κατασταλάξει και ποιούς δημοτικούς συμβούλους θα ορίσει στις θέσεις αυτές.
Για να αποκτήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη γνώση γύρω από τη σωστή διοίκηση ενός δήμου, ο Γιώργος Μαρκόπουλος έχει αρχίσει τις επαφές του και με πετυχημένους δημάρχους της Αττικής, όπως ο δήμαρχος Αθηναίων Γ. Καμίνης και ο δήμαρχος Περιστερίου Α. Παχατουρίδης.

Φταίει ο Χατζηπετρής

Όλα τα χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική κατάσταση και ειδικά τα τελευταία 20 που ασχολούμαι με τον τομέα της ενημέρωσης, διαπιστώνω ότι είτε σε κεντρικό είτε σε τοπικό επίπεδο, όλοι οι άνθρωποι της εξουσίας σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο.
Όλα τα κόμματα όταν χάνουν τις εκλογές ψάχνουν να βρουν τις αιτίες αλλού και όχι στο εσωτερικό τους: φταίει ο λαός που δεν κατάλαβε το πρόγραμμά τους, τα ΜΜΕ που δεν τους πρόβαλαν όσο έπρεπε, ο καιρός, η αποχή και δεν ξέρω γω τί άλλο.
Το ίδιο συμβαίνει και με τους αποτυχόντες υποψηφίους δημάρχους. Συζήτησα με ορισμένους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους του κ. Τσίρου και μου είπαν ότι βασική αιτία της ήττας τους ήταν η αύξηση της συμμετοχής των ψηφοφόρων στις τωρινές εκλογές. Όντως είχαμε αύξηση στους ψηφίσαντες σε σύγκριση με το 2010 αλλά γιατί αυτή την αύξηση δεν κατόρθωσε να την καρπωθεί ο συνδυαμός του Κ. Τσίρου;
Παιδιά, αν θέλετε να καταλάβετε γιατί χάσατε τις εκλογές, ας διαβάσετε το άρθρο που έγραψα στο προηγούμενο φύλλο του «Παλμού». Θα καταλάβετε από αυτό ορισμένα πράγματα.

ΣΤΑΥΡΟΔΟΣΙΑΣ ανάλυση

Οι υποψήφιοι δήμαρχοι, κυριευμένοι από το άγχος της συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και προκειμένου να παρουσιάσουν ένα πολυάριθμο ψηφοδέλτιο, συμπεριλαμβάνουν τελικά και πρόσωπα τα οποία απλά δηλώνουν τη συμμετοχή τους.

Πολλές φορές δε τα πρόσωπα αυτά δεν διαθέτουν και την έξωθεν καλή μαρτυρία, ενώ κάποιοι άλλοι δεν διαθέτουν καν την προσωπικότητα ώστε να διεκδικήσουν επάξια τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων. Όχι βέβαια ότι όλοι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι συγκέντρωσαν υψηλό αριθμό σταυρών προτίμησης το αξίζουν πραγματικά. Για ορισμένους από αυτούς άλλοι ήταν οι λόγοι της ξαφνικής εκτόξευσης στα ρετιρέ.
Αν παρατηρήσει κανείς την σταυροδοσία των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των δύο μονομάχων της β’ Κυριακής, θα προσέξει ότι οι υποψήφιοι του εκλεγέντος δημάρχου Γιώργου Μαρκόπουλου, οι οποίοι συγκέντρωσαν πάνω από 200 σταυρούς προτίμησης είναι 31 και αντίστοιχα του Κυριάκου Τσίρου είναι 20.
Από 100 έως 200 σταυρούς πήραν 15 υποψήφιοι δημοτικοί συμβουλοι του Γ. Μαρκόπουλου και 23 του Κ. Τσίρου.
Και από 1 έως 100 σταυρούς πήρε μόνο ένας από τον Γ. Μαρκόπουλο και 12 από τον Κ. Τσίρο.
Αυτό δείχνει ότι το ψηφοδέλτιο που παρουσίασε ο Γιώργος Μαρκόπουλος ήταν πιο ισορροπημένο και με μεγαλύτερη διεισδυτικότητα στο εκλογικό σώμα.
Τα φώτα της δημοσιότητας, ως συνήθως, πέφτουν στους 20 πρώτους του κάθε ψηφοδελτίου διότι αυτοί είναι που τελικά εκλέγονται δημοτικοί σύμβουλοι όταν ο συνδυαμός τους πλειοψηφίσει στις εκλογές. Για μένα όμως συνεισφορά στη νίκη έχουν όλοι. Και οι 20 πρώτοι και οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο.
Και για να μιλήσω επί συγκεκριμένου: αν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Γ. Μαρκόπουλου κάτω από την πρώτη 20άδα δεν είχαν πάρει τόσο υψηλό αριθμό σταυρών­ προτίμησης, ίσως και το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό. Ο συνολικός αριθμός σταυρών που πήραν είναι 4.803, δηλαδή 177,9 κατά μέσο όρο ο καθένας. Ενώ οι 35 υποψήφιοι του Κ. Τσίρου που είναι κάτω από την 20άδα, πήραν συνολικά 4.067 σταυρούς, δηλαδή 116, 2 κατά μέσο όρο ο καθένας.
Ο Μανώλης Πρωτονοτάριος είχε 23 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους με τριψήφιο αριθμό σταυρών εκ των οποίων οι 12 πάνω από 200 και 26 με διψήφιο αριθμό.
Ο Νίκος Μαγκανάρης, αν και παρουσίασε το ψηφοδέλτιο με τους περισσότερους υποψηφίους συμβούλους, δεν είχε τα αναμενόμενα για εκείνον αποτελέσμτατα. Οι 35 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοί του πήραν διψήφιο αριθμό σταυρών και οι 26 τριψήφιο εκ των οποίων μόνον οι 6 πάνω από 200.
Ο Σπύρος Παναγιώτου με την «Ενότητα για την Ανατροπή» είχε 30 με τριψήφιο αριθμό σταυρών εκ των οποίων οι 4 πάνω από 200 και 24 με διψήφιο αριθμό.
Και στη Λαϊκή Συσπείρωση, 14 υποψήφιοι κατέγραψαν τριψήφιο αριθμό σταυρών και 36 διψήφιο.
Συνολικά εκλέγονται 33 δημοτικοί σύμβουλοι, 20 από την πλειοψηφία και 13 από την μειοψηφία. Ο μόνος συνδυασμός που δεν εκλέγει δημοτικό σύμβουλο είναι ο συνδυασμός του Σταύρου Σκεύου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή