Νέος επιτυχημένος ανεξάρτητος

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά τα οποία πρέπει να πληροί ο υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες δημοτικές εκλογές του 2019 για να τον προτιμήσουν οι πολίτες.

Αυτά έλεγε η Έρευνα της Εταιρείας Κάπα Research, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής) σε δείγμα 7.983 ατόμων, τον Μάρτιο και Απρίλιο του 2017. Στην έρευνα συμμετείχαν χρήστες του διαδικτύου, άνδρες και γυναίκες, άνω των 18 ετών, οι οποίοι είχαν απαντήσει και το 2013 σε έρευνα για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Σύμφωνα με την ΠΕΔΑ, η έρευνα έγινε για να οριοθετήσουν οι δήμοι καλύτερα τις προτεραιότητές τους. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι πολίτες της Αττικής δεν είναι και πολύ ικανοποιημένοι από τις συνθήκες που επικρατούν στο Δήμο τους.
Πρώτοι στη λίστα των δυσαρεστημένων από την καθημερινότητά τους είναι οι κάτοικοι των Δυτικών Προαστίων (70,7%) ενώ ακολουθούν κατά σειρά το υπόλοιπο Αττικής (68,1%), τα Νότια Προάστια και Πειραιάς (64,7%) και Βόρεια Προάστια (63,8%). Οι τομείς στους οποίους εντοπίζουν οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου τα περισσότερα προβλήματα είναι το οδικό δίκτυο (47,6%), καθαριότητα (38%), περιβάλλον – πράσινο (22,8%), κυκλοφοριακό (22,5%), συγκοινωνίες (19,7%).
Σε σχέση με το 2013, φαίνεται να καταγράφονται πιο ενισχυμένα τα προβλήματα της καθαριότητας και του κυκλοφοριακού.
Από τις απαντήσεις οι οποίες δώθηκαν στην ερώτηση «από ποιό πολιτικό χώρο θα προτιμούσατε να προέρχεται ο δήμαρχος που θα εκλεγεί», φαίνεται καθαρά ότι έχουν πέσει πλέον οι κομματικές γραμμές και οι περιχαρακώσεις. Το 46,8% απάντησε ότι θέλει ο δήμαρχος να είναι ανεξάρτητος, το 12% να προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, 9,6% από τη Νέα Δημοκρατία, 9,6% από το χώρο της Κεντροαριστεράς και 11,3% από άλλο πολιτικό χώρο.
Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας αφορούν αποκλειστικά και συνολικά το λεκανοπέδιο Αττικής. Αν πραγματοποιηθεί έρευνα για κάθε δήμο ξεχωριστά, σίγουρα τα αποτελέσματα θα είναι διαφορετικά. Όποιος πάντως πληροί τα τρία πρώτα χαρακτηριστικά, δηλαδή νέος, επιτυχημένος και ανεξάρτητος, ας ετοιμάζεται! Αν μάλιστα εκτός από νέος είναι και ωραίος, τότε έχει σίγουρη την επιτυχία!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή