Καθησυχαστικός ο δήμος

Ανήσυχοι είναι οι γονείς των νηπίων του 1ου και 5ου Παιδικού Σταθμού στη συμβολή των οδών Τεώ και Έρσης. Ο λόγος που προκαλεί την ανησυχία τους είναι η κεραία κινητής τηλεφωνίας της COSMOTE, η οποία είναι εγκατεστημένη στην ταράτσα του κτιρίου του ΟΤΕ και το οποίο βρίσκεται σε 30 μέτρα απόσταση από τους δύο παιδικούς σταθμούς.

Φοβόμαστε, όπως λένε οι γονείς, για τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία των παιδιών μας η ακτινοβολία της κεραίας. Την προηγούμενη βδομάδα, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε και η πρώτη, εκτός παιδικών σταθμών, συνάντησή τους για να συζητήσουν το θέμα και να αποφασίσουν ποιές θα είναι οι κινήσεις τους από δω και στο εξής.
Το κτίριο στο οποίο στεγάζονται οι δύο παιδικοί σταθμοί του Δήμου Γαλατσίου νοικιάστηκε κατόπιν διαγωνισμού, που είχε προκηρύξει το Νομικό Πρόσωπο «Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης» και οι εργασίες μάλιστα για την πλήρη αποκατάστασή του, τώρα τελειώνουν.
Ως προς τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, ο ν. 4070/10-4-2012 στο άρθρο 30 παρ. 10 αναφέρει τα εξής: «Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μέτρων από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθμών, σχολείων, γηροκομείων και νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των τιμών που καθορίζονται στα άρθρα 2 – 4 της υπ’ αριθμ. 53571/3839/6.9.2000 κοινής υπουργικής απόφασης ή στην εκάστοτε ισχύουσα αντίστοιχη κοινή απόφαση των Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του εκάστοτε αρμόδιου για την Ε.Ε.Α.Ε. Υπουργού.»
Για να μπορεί κανείς να βγάλει συμπέρασμα για το τι λέει η Υπουργική Απόφαση η οποία καθορίζει τα όρια και τις τιμές της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας, θα πρέπει να είναι ειδικός επιστήμονας και να διαθέτει τα απαραίτητα όργανα μέτρησης. Ο Δήμος Γαλατσίου πάντως, στον οποίο απευθυνθήκαμε για το θέμα, είναι καθησυχαστικός και υποστήριζει ότι υπάρχουν έγγραφες διαβεβαιώσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η κεραία λειτουργεί εντός των ορίων τα οποία προβλεπουν οι νόμοι του κράτους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή