Εβδομαδιαία Τοπική Εφημερίδα

Οι συνταγές της Αναστασίας: Λεμοντσέλο

 

 

Υλικά

6 λεμόνια

1 λίτρο τσίπουρο

Σιρόπι

3 ποτήρια νερό

1 κ ζάχαρη

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα γυάλινο μπουκάλι με μεγάλο στόμιο, βάζουμε τη φλούδα από τα λεμόνια, αφού πρώτα τα πλένουμε καλά.

Κόβουμε στρογγυλά τα λεμόνια. Βάζουμε και το τσίπουρο και το φυλάμε για 15 ημέρες κουνώντας κάθε 3 μέρες .Μετά τις 15 μέρες βράζουμε το σιρόπι και το ενώνουμε με το τσίπουρο αφού πρώτα σουρώνουμε από τις φλούδες και μπορείτε να τα βάλετε σε μπουκαλάκια και στο ψυγείο.